Jaws'ın yapımcısı hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Jawsın yapımcısı hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2012 11:09

Oscar ödüllü Amerikalı film yapımcısı Richard Zanuck, Beverley Hills'deki evinde kalp krizinden 77 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BBC'nin haberine göre, 1989 yapımı "Driving Miss Daisy" filmiyle 4 Oscar birden kazanan Zanuck, Steven Spielberg'in ilk filmlerinden The Sugarland Express ve Jaws filmlerinin yapımcılığını üstlenmişti.

Zanuck, 28 yaşında, babası Darryl F. Zanuck'in Twentieth-Century Fox stüdyosunun başına geçerek tarihin en genç stüdyo başkanı oldu.

Daha sonra babası tarafından kovularak 1972'de yapımcı David Brown'la bağımsız film yapım şirketi Zanuck/Brown Productions'ı kuran Zanuck'un yapımcılığını üstlendiği filmler arasında, döneminin klasikleşmiş filmleri The Sound of Music, Butch Cassidy ve Sundance Kid de yer alıyor.

Yönetmen Tim Burton ile de birkaç filmde işbirliği yapan Zanuck'un diğer filmleri arasında Planet of the Apes (Maymunlar Cehennemi), Charlie and the Chocolate Factory (Charlie'nin Çikolota Fabrikası) ve Alice in Wonderland (Alice Harikalar Diyarı'nda) filmleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Steven Spielberg, ölüm haberinin ardından, aktris Virginia Fox'un oğlu Zanuck'u "film endüstrisinin temel taşı" olarak nitelendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!