Japonya'da bir Mardin'li

Güncelleme Tarihi:

Japonyada bir Mardinli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Mardinli 21 yaşındaki Şebnem Zengin izlediği Japon yapımı “Komşum Totoro” adlı filmden etkilenerek Kayseri Erciyes Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okumaya başladı.

Haberin Devamı

Mardinli 21 yaşındaki Zengin, 14 yaşındayken Japon yapımı “Komşum Totoro” adlı çizgi filmi izledi. Filmden çok etkilenen Zengin, Japonya'yı araştırdı.
Japonya ve Japoncaya olan sevgisi her geçen gün artan Zengin, Kayseri Erciyet Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanarak okumaya başladı. 3. sınıf öğrenci olan Zengin, bu yıl Osaka Uluslararası Üniversitesi'nin bursunu kazanarak, 11 ay boyunca Japonya'da eğitim görme hakkını elde etti.
Zengin, yaklaşık 14 yaşındayken “Komşum Totoro” adlı çizgi filmi izlediğini, araştırması sonucu filmin yönetmeninin Miyazaki Hayao olduğunu öğrendiğini söyledi.


Filmin ardından Japonya'yı araştırdığını ve ailesine “Japonya'ya gitmek istiyorum” dediğini kaydeden Zengin, bu şekilde Japonya'ya olan ilgisinin başladığını aktardı.

Haberin Devamı


Japonya'yı çok sevdiğini dile getiren Zengin, şöyle dedi:
“Öğrenmesi çok zor bir dil. Ama seviyorum. Bu nedenle öğrenmek de zor olmadı. Sevince öğrenmesi daha kolay oluyor. İlerde bu alanda akademisyen olmak istiyorum. Ankara'da düzenlenen Japonca konuşma yarışmasında Türkiye'nin en güzel Japonca konuşan kişisi seçildim. Yarışma sonucunda 12 günlük Japonya gezisi kazandım. Bu sayede Japonya'yı görme imkanım oldu. Erciyes Üniversitesi'nin her yıl düzenlediği bir program var. Osaka Uluslararası Üniversitesi'nden her yıl Kayseri'ye öğrenci geliyor. Erciyes Üniversitesi'nden de bir öğrenci Japonya'daki üniversiteye giderek 11 ay boyunca eğitim alıyor. Bursu bu yıl ben kazandım. Bu ay içerisinde Japonya'da eğitim göreceğim. Güzel bir tecrübe olacak. Çok mutluyum.”

 

JAPONCA TANITIM FİLMİ


Zengin, Mardin Belediyesi'nin desteğiyle 3 hafta boyunca Mardin'i Japonca tanıtacak olan 10 dakikalık bir film çektiklerini, filmde Mardin'i tarihi ve turistik yerlerini Japonca anlattığını aktardı.


Filmi beraberinde Japonya'ya götüreceğini anlatan Zengin, “Filmin Japonya'da üniversiteler ve bazı televizyon kanallarında gösterilmesi için girişimlerde bulunacağım. Film ile Mardin'i Japonlara tanıtmak, ilişkilerin gelişmesini sağlamak istiyoruz. Bölgeye ve Mardin'e daha çok Japon turistin gelmesini sağlamak istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı


Çevresindeki insanların Japoncaya olan ilgisini şaşkınlıkla karşıladığını, “başka dil mi yok” diye söylendiklerini bildiren Zengin, ancak Japon dilini çok iyi öğrenerek, bu alanda kariyer yapmak istediğini belirtti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!