Japonya İmparatoru Erdoğan'ı kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Japonya İmparatoru Erdoğanı kabul etti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 12, 2004 09:51

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya İmparatoru Akihito Mikasa tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Shoden imparatorluk Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen kabulde, sadece görüntü alınmasına izin verildi. Kabulde, İmparatorun eşi Michiko Mikasa ile Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da hazır bulundu.

ERDOĞAN - KOİZUMİ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya İmparatoru Akihito Mikasa'nın ardından Başbakan Junichiro Koizumi ile biraraya geldi.
  Â
Başbakanlık binasında gerçekleşen görüşmeye, Türk heyetinden Devlet Bakanı Ali Babacan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, AKP Genel Başkan Yardımcıları Şaban Dişli ve Reha Denemeç, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı ve AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik, Dış İlişkiler Danışmanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Türk-Japon Parlamentolararası Dostluk Gurubu Başkanı Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Solmaz Ünaydın ile bazı Japon bakanlar da hazır bulundu.
  Â
Erdoğan ve Koizumi, görüşme öncesinde iki ülke bayraklarının bulunduğu bölümde basına görüntü verdiler.
  Â
Ä°KÄ° BAÅžBAKAN FUTBOLU KONUÅžTU

Haberin Devamı

Görüşmeye geçilmeden önce kısa süre sohbet eden iki başbakan arasında futbol konuşuldu.
  Â
Koizumi'nin, Dünya Kupası sırasında Japonya'ya gelip gelmediğini sorması üzerine Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde bu ülkeye geldiğini, şu anda da Başbakan sıfatıyla bu ülkede bulunduğunu söyledi.
  Â
ErdoÄŸan, Koizumi'nin, ''Dünya Kupası sırasında Kore'de size hep yenildik'' sözlerine ''Evet'' karşılığını verdi.Â
  Â
Koizumi, ayrıca iki ülkenin bayraklarının birbirine çok benzediğini ifade etti.
  Â
Bu arada, Başbakan Erdoğan, Koizumi ile yaptığı görüşme öncesinde İtochu Şirketi CEO'su Uichiro Niwa ve Ishikawajima Harima Ağır Sanayi Şirketi Başkanı Mototsugu Ito ile ikamet ettiği New Otani Oteli'nde görüştü.

ERDOĞAN, PRENS MİKASA İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Erdoğan, Japon İmparatoru ve Başbakanı'ndan önce, Japonya Prensi Tomohito Mikasa ile görüştü.
  Â
Başbakan Erdoğan'ın Akasa Sarayı'nda Mikasa ile yaptığı ve basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Mikasa'nın eşi de bulundu.
  Â
Erdoğan, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından New Otani Otel'de Mitsubishi firması Başkanı Kojima ve şirketin 5 yetkilisini kabul ederek, bir süre görüştü.
  Â
Basına kapalı görüşmede görüntü alınmasına izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!