Japonya depreminin maliyeti çarpıcı boyutta

Güncelleme Tarihi:

Japonya depreminin maliyeti çarpıcı boyutta
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2011 16:14

Japonya'yı büyük ölçüde olumsuz etkileyen ülke tarihinin en büyük depreminin yaratacağı maddi kayıpla ilgili çok çarpıcı tahminler yapılıyor. Ardı ardına gelen tahminler bunun tarihin en pahalıya malolan depremi olabileceğine yönelik öngörüyü artırıyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor      Â

Olayı tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak tanımlayan ABD'li risk modelleme şirketi AIR Worldwide, sigortalanmış varlıkların toplam maliyetinin 35 milyar doları bulabileceğini belirtti. Şirket, bu hesaplamaya oluşacak yeni tsunamilerin yol açacağı hasarın dahil olmadığını da açıkladı.

Diğer taraftan Credit Suisse tarafından yayımlanan bir araştırma notunda ise depremin vurduğu bölgedeki toplam zararın 170 milyar doları geçebileceği tahmini yapıldı.

Bir diğer risk modelleme şirketi Equecan ise, 8.9 büyüklüğündeki depremin ekonomik maliyetinin 100 milyar doları aşacağını tahmin etti. Bu tahmin, enkaz temizleme ve nükleer reaktörlerdeki radyasyon sızıntısının uzun vadeli maliyetini içermiyor.

Haberin Devamı

Deprem ve sonrasında oluşan dev dalgalar sonrasında binlerce ev, tahrip olurken, yaklaşık 2 milyon kişi elektriksiz ve susuz kaldı.

Bununla birlikte aralarında Toyota ve Nissan gibi otomotiv devlerinin de bulunduğu yüzlerce fabrika, elektrik kesintileri yüzünden kapalı tutuluyor.

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonetÂ

 

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetEkonetÂ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!