Japonya Başbakanı Koizumi İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Japonya Başbakanı Koizumi İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2006 11:31

Başbakanı Juniçiro Koizumi, İran-Irak savaşı sırasında Tahran'da mahsur kalan Japon vatandaşlarının bu ülkeden tahliyesini sağlayan Türk Hava Yolları (THY) uçağını kullanan emekli kaptan pilot Ali Özdemir ile İstanbul'da görüştü.Konuk Başbakan Koizumi'nin Özdemir'le görüşmesi, Çırağan Palace Hotel Kempinski'de gerçekleşti.

Haberin Devamı

Basına kapalı yapılan görüşmede, kısa bir süre görüntü alınmasına izin verildi.

Japonya Başbakanı Koizumi, görüşmede İran-Irak savaşının üzerinden 20 yıl geçtiğini hatırlatarak, uçağının düşme tehlikesi olduğu halde vatandaşlarını kurtardığı için Özdemir'e teşekkür etti.

Ali Özdemir'in kızı Ülkü Koççaz ile birlikte geldiği görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü.

Bu arada Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından basına dağıtılan bilgi notunda, Ali Özdemir'in, 1985 yılında İran-Irak savaşı sırasında Tahran'da savaş nedeniyle mahsur kalan Japon vatandaşlarını savaş bölgesinden tahliye ederek, uçuşu başarıyla gerçekleştiren ve Japon yolcuların tamamını güvenli ve sağlıklı şekilde Türkiye'ye getiren uçağın kaptan pilotu olduğu anımsatıldı.

Notta ayrıca, görüşme sırasında Japonya Hükümeti'nin teşekkür göstergesi olarak Başbakan Koizumi'nin Ali Özdemir'e bir hediye vereceği kaydedildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!