Japon senatör, Türkiye'nin güvenli olduğunu kanıtlayacak

Güncelleme Tarihi:

Japon senatör, Türkiyenin güvenli olduğunu kanıtlayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2001 02:16

Japonya'nın en genç senatörü 30 yaşındaki Kanae Yamamoto, 11 Eylül'den sonra Japonya'nın seyahat için riskli bölgeler arasında koyduğu Türkiye'nin, güvenli bir ülke olduğunu kanıtlamak için Türkiye'ye geldi.

Türkiye'nin aslında Japonya'da tanınmadığını belirten Yamamoto, ‘‘Japon halkının psikolojisini değiştirmek ve Türkiye'ye gelmesini sağlamak lazım’’ dedi.

Türkiye'de diplomatlık sıfatıyla 2 yıl stajyelik, bu arada İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde de yüksek lisans yapan Yamamoto, tam bir Türkiye hayranı. Bu nedenle arkadaşlarının kendisine sık sık niçin bir Türk'le evlenmediğini sorduğunu söyledi. Ana dili gibi Türkçe konuşan Yamamoto, ‘‘30 yaşındayım ama ne yapalım, kısmet olmadı. Türk'le evlenemedim’’ dedi.

Japonya'da 29 Temmuz'da yapılan seçimlerde Komeito Partisi'nden senatör seçilen ve parlamentonun Japonya -Türkiye Dostluk Grubu'na üye olan Yamamoto, Türkiye denince aklına cana yakın, sıcak insanların geldiğini belirtti. Yamamoto, ‘‘Çok güzel anılarım var, her yeri gezdim. Herkes çok yakın davrandı’’ diye konuştu. Yamamoto, özellikle Karadeniz bölgesine bir okul arkadaşının akrabasına yaptıkları ziyaretteçok etkilediğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!