Japon Miyako, Türk Salman’ı fena kandırdı

Güncelleme Tarihi:

Japon Miyako, Türk Salman’ı fena kandırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2001 01:56

Aslında her şey çok iyi başlamıştı.

38 yaşındaki Salman Gözlügöl, 1996 yılında, cebindeki turist pasaportuyla Tokyo'ya indiğinde tek bir amacı vardı: Çalışmak ve Gaziantep'teki kalp hastası eşine üç-beş kuruş para göndererek tedavisini sağlamak.

49 yaşında bir Japon olan Miyako Amo'yla karşılaşınca ufak-tefek değişiklikler yapmıştı planlarında gerçi ama, artık o kadar da olacaktı. Çünkü, çalışma izni bir yana, başını sokabileceği doğru-dürüst bir evi bile yoktu.

Miyako ile kısa sürede kaynaşmasının tek nedeni bu değildi elbette. Hoşlanmıştı da bu çıtı-pıtı kadından. Gerçi kendisinden hayli büyüktü Miyako ama burası Japonya'ydı ve böyle şeyleri dert eden yoktu. Bu nedenle, Miyako'nun evlenme teklifi pek fazla şaşırtmadı Salman Gözlügöl'ü. Evlilik, çalışma izni demekti çünkü. Karısı nasıl olsa anlayışla karşılardı bu durumu.

MİYAKO ÇOCUK DİYOR

Nitekim öyle de oldu. Karısı ses çıkarmadı boşanmalarına. Bu arada, Miyako, Salman'a kendi çalıştığı boya fabrikasında iş bulmuş ve evine de buyur etmişti. Miyako'nun üç ay sonra hamile kaldı. Düşük yapmasına rağmen Miyako'nun hevesi kırılmamış ve hemen yeni bebek için çalışmalara başlamıştı. Israrla çocuk istediğini söylüyordu Salman'a.

Bilinmez neden, Salman bu kez çocuk meselesine şüpheyle yaklaşmıştı. Bunun üzerine evlenme arzusunu yenilemiş ve yinelemişti Miyako. Ne var ki, biraz geç kalmıştı. Çünkü, Salman, vizesiz çalıştığı için polis tarafından yakalanacak ve sınırdışı edilecekti. Yıl 1998'di.

Çaresiz Türkiye'ye dönmüştü Salman. Ama Miyako kendisine hem para gönderiyor, hem de telefon ediyordu sık sık. Salman'a verilen vize yasağının dolmasına on gün kala da, bir uçağa atladığı gibi Türkiye'de almıştı soluğu. Salman da, kızkardeşinin Antalya'daki evinde ağırlamıştı Miyako'yu. Miyako, Antalya'da da tekrarladı evlenme teklifini. Salman, bu kez kabul etti. Birkaç gün sonra, Osaka'ya giden bir uçağın içinde gayet mutlu, uçuyorlardı.

Osaka'da, Miyako'nun ‘‘amcası’’ Tosihiro Amo ile de tanışmıştı Salman. Bu arada, evlilik hazırlıkları da sürüyordu. Ne var ki, acı bir sürpriz bekliyordu Salman'ı. Osaka Belediyesi'nin kayıtlarına göre, Miyako evliydi üstelik ‘‘amcam’’ dediği Tosihiro ile...

Ancak, Miyako Salman'a vereceği cevabı çoktan hazırlamıştı. Evet, evliydi ama ayrı yaşıyordu ve zaten boşanmak üzereydi. Önemli bir tartışmanın arkasından bilinen şeyler olmuş ve Miyako yeniden hamile kalmıştı.

Hamileliğinin yedinci ayında, Salman'la sadece çocuk için birlikte olduğunu itiraf etti Miyako. Teklifi açıktı: ‘‘Çocuğu bize bırak ve git, kocam zengin, ne istersen verir.’’ Doğal olarak kabul etmemişti bunu Salman. Bunun üzerine, Miyako da, Salman'ın evde olmadığı bir sırada kayıplara karışmıştı.

Salman, oğlunu yürekten benimseyecek ve Osaka sokaklarını alt-üst ederek Miyako'yu aramaya başlayacaktı. Ve bulacaktı da! Miyako, çocuğu sütannesine gönderdiğini söyleyerek kapıyı açmak istememiş, bunun üzerine polise giden Salman, Miyako ile kocasını evi terketmek üzereyken yakalatmıştı. Ancak, Miyako çocuk filan doğurmadığını söyleyince, havaalanının yolunu tutup Türkiye'ye dönmek zorunda kalan Salman olacaktı.

Gözlügöl, bir mektupla Japon Adalet Bakanlığı'na başvuracak. Tek amacı, çocuğuna kavuşmak. Gıyabında ‘‘Yusuf’’ diye çağırdığı oğlu ise artık 18 aylık.

Ahmet KAYA- Nihat DÜZGÜN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!