Japon Başbakanı köpeklere imrendi

Güncelleme Tarihi:

Japon Başbakanı köpeklere imrendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 08:00

Asya “Köpek Yılı”na girerken Japonya, azalan nüfusuyla ilgili endişesini, Başbakan Junişiro Koizumi'nin, insanların en iyi dostu köpeklerin yüksek doğum oranına sahip olmalarına imrendiğini belirten ifadesiyle dile getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Kouzimi, yeni yılın ilk basın toplantısında, “Köpek yılına girdik. Köpeklerin bir sürü yavrusu var ve ben köpeklerin doğumla ilgili sorunları olmadığını duyuyorum” dedi.

“Köpeklerin sahip olduğu bu iyi şansı paylaşamadıklarını” söyleyen üç çocuk babası Kouzimi, insanların çocuk büyütme sevincini yaşayacakları ve çocuklarla hayatlarını zenginleştirecekleri bir çevre yaratmak için çalıştığını ifade etti.

Dünyanın ikinci büyük ekonomik gücü Japonya'da doğum oranının 1945'ten bu yana ilk kez 2004'te 1.2888'e (bir kadının ömründe sahip olduğu ortalama çocuk sayısı) düştüğü bildirilmiş ve bazı yerel gazetelerde bu oranın geçen yıl muhtemelen 1.26'ya inmiş olabileceği yazılmıştı. Nüfusbilimciler, işçi sıkıntısının çekildiği ve emekli sayısının arttığı Japonya'nın nüfusunun azalmaması için oranın 2.1 olması gerektiğini savunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!