Japon anne kızını alamayacak

Güncelleme Tarihi:

Japon anne kızını alamayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Gaziantep’te, Japon anne Michiko Deniz’in (45) Türk eşi Fevzi Deniz’den (32) olan kızı 5 yaşındaki Kader için başlattığı hukuk mücadelesi, dün farklı bir boyut kazandı.

Gaziantep Çocuk Mahkemesi, çocuğu anneye verilmesine kararlaştırmasına karşılık, Aile Mahkemesi dün sonuçlanan boşanma davasında kızın velayeti babasına verdi.

Çocuk Mahkemesi, 8 ay önceki kararında küçük Kader’in velayetini anne Michiko Deniz’e verdi. Ancak baba Fevzi Deniz bu karara uymayıp kızını teslim etmedi. Japon anne ülkesine dönerken, avukatı hukuk mücadelesini sürdürdü ve Fevzi Deniz hakkında tutuklama kararı çıkarttı. Bu gelişmelerin ardından teslim olmayan Fevzi Deniz, eşinden boşanmak için dava açtı. Gaziantep Aile Mahkemesi, dün sonuçlanan davada, çiftin boşanmasını kararlaştırdı. Mahkeme,  Kader’in velayetiyle ilgili de, “Babasında bırakılarak, davalı anne ile kişisel ilişkilerinin sağlanması’ yönünde karar verdi.
Japon annenin avukatı Atay Sermet Atay karara tepki göstererek, “Bu bir skandaldır. Kararı temyiz edip, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!