Jandarmanın fişi müftüden döndü

Güncelleme Tarihi:

Jandarmanın fişi müftüden döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 00:00

Jandarma Genel Komutanlığı, bazı kaymakamlıklardan ve müftülüklerden ilçelerindeki Kuran kursları ve kursa katılan öğrencilerle ilgili ayrıntılı bilgi talep etti. Kurslarla ilgili bilgi veren müftülükler, öğrenci bilgilerini göndermedi.

GAZİANTEP Şehitkamil Müftülüğü’ne bir yazıyla başvuran bu ilçenin Jandarma Komutanı, Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği uyarınca öğrencilerle ilgili toplanan bilgileri istedi.

Jandarma’ya "okul tatil, öğrencilerle ilgili bilgileri daha sonra göndereceğiz" diyen müftülük yetkilileri Hürriyet muhabirine ise "öğrencilerle ilgili herhangi bir bilgi verilmemiştir" cevabı verdiler.

BİRDEN ÇOK İLÇEYE GİTTİ

Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara ve Gaziantep’teki bazı kaymakamlıklara ve müftülüklere Ocak ve Şubat 2005 tarihlerinde gönderdiği soru formlarında Kuran kursuna katılanlar hakkında bilgi istedi.

Hürriyet’in ele geçirdiği belgelere göre, Jandarma hem ilçede düzenlenen Kuran kurslarıyla hem de kursa katılan öğrencilerle ilgili ayrıntılı bilgi talep etti. Jandarmaya kurslarla ilgili bilgileri veren bir müftülüğün yetkilisi Hürriyet muhabirine "Aynı sorular bütün ilçelere gelmiş. Jandarma’nın neden böyle bir bilgi istediğini anlamadım. Kurslar tatil olduğu için öğrenci bilgilerinin daha sonra düzenleneceği söylenmiş ama il müftüsüyle yapılan görüşmelerimiz sonucunda bu bilgiler daha sonra gönderilmedi. Kimse de takipçisi olmadı." diye konuştu.

Gaziantep’in bir diğer ilçesinin kaymakamı da Hürriyet muhabirine, "kurslarla ilgili istenen bilgileri Jandarmaya verdik ama öğrenci bilgilerini göndermedik." diye konuştu.

SORU FORMUNDA NE VAR

Jandarma tarafından kaymakamlıklara gönderilen yazılardan birinde, "Komutanlığımızca yapılmakta olan bir çalışmaya esas olmak üzere ... Polis Bölgesindeki Kuran kursları ile ilgili bir haftalık verilen eğitim ders programlarının ve Ek’te gönderilen çizelgedeki bilgilere ihtiyaç duyulduğunu bir haftalık ders programı ve Ek’li listede gönderilen çizelgelerin tanzim edilerek komutanlığımıza gönderilmesini arz ederim." deniliyor. Müftülüğe gönderilen yazıda ise Diyanetle ilgili yönetmelik hatırlatılarak "Öğretmen ve öğrenci bilgileri ile haftalık ders programı ile ilgili olarak hazırlanacak olan istatistiki bilgilerin dosyasına konmak üzere hazırlanmasını ve görevli personele elden teslim edilmesini arz/rica ederim." sözlerine yer veriliyor.

Bilgileri vermediler

Soru formunda hem öğrencinin adı soyadı, anne ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu ili ve ilçesi gibi nüfus bilgileri toplanıyor hem de kursa ne zaman başladığı, hangi okulda okuduğu ve kurstaki derslerinin nasıl olduğu soruluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!