Jaguarcı Mete devlet hastanesinde öldü

Güncelleme Tarihi:

Jaguarcı Mete devlet hastanesinde öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal ve damadı Asım Ekren’e Jaguar otomobil hediye eden, Zeki Küçükberber’in oğlu Mete Küçükberber (43), dün sabah İstanbul’da hayatını kaybetti. Gece hayatının en hızlı playboylarından olan Küçükberber, taksi çağırıp gittiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kurtarılamadı.

ÖNCEKİ akşam saat 21.00 sıralarında Tarabya’daki evinde kendisini kötü hisseden Mete Küçükberber, hemen taksi çağırdı. Bir arkadaşının evde tek başına olduğunu söylediği Mete Küçükberber, saat 21.38’de İstinye Devlet Hastanesi’ne gitti. Küçükberber muayeneden sonra kendini iyi hissettiğini söyleyerek evine döndü. Dün sabah saatlerinde yeniden rahatsızlanan Küçükberber, çağırdığı aynı taksi ile saat 06.00 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Acil servisteki doktorlara son 2-3 gündür göğsünde sıkışma olduğunu söyleyen Küçükberber, saat 08.30’da hayatını kaybetti. Mete Küçükberber’e, ölümünde şüpheli bir durum görülürse otopsi yapılacağı, otopsi sonucuna göre soruşturma açılıp açılmayacağına karar verileceği belirtildi.

UYUŞTURUCUDAN HAPİS

Gecelerin ve playboyluğun ombudsmanı olarak gösterilen Jaguar’ın Türkiye Temsilcisi Ortaklar Otomotiv’in sahibi Zeki Küçükberber’in oğlu Mete Küçükberber, Tarabya’da 16 Mayıs 2001’de kokain alemi yaptığı iddiasıyla 5 ay hapis cezasına çarptırılmış, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine cezası katlanmış 3 yıl 1.5 ay hapis cezası almıştı.

Mete Küçükberber, Mart 2006’da "Başkalarına parasız olarak uyuşturucu madde tedarik etmek" suçundan da 3 yıl 1.5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
/images/100/0x0/55ea8312f018fbb8f884ccb6

DÖNEMİN HIZLI PLAYBOYU

Elazığ doğumlu ve lise mezunu, 44 yaşındaki Küçükberber medyatik aşklarıyla tanınıyordu. Üç yıl İngiltere’de yaşayan Mete Küçükberber, yedi yıl boyunca Tatyana lakaplı manken Firdevs Ayşe Alkan’la evli kalmıştı. Alkan, eşinin dergi ve gazetelerde yayınlanan aşklarını mahkemeye delil olarak sununca boşanmışlardı. Hızlı çapkın Mete Küçükberber, boşandıktan kısa bir süre sonra sanatçı Nil Ünal ile kameralara yakalandı. Mete Küçükberber, bir dönem Ahu Tuğba’yla yaşadığı aşkla magazin gündemine oturmuştu. Kameralara, sık sık alkollü yakalanan Küçükberber, böyle bir gecede yanındaki mankenlerle mekanı terk etmesi istenen Beymen Brasseire’yi birbirine katmıştı. Sibel Can’ın Astorya Kulüp’te sahneye çıktığı yıllarda, sahnenin önündeki masayı Kaya Çilingiroğlu, Kerem Alışık ve Hakan Ural’la kapattırıp, şampanya patlatma yarışı yaptıkları da anlatılanlar arasındaydı.

Mete Küçükberber’in kardeşi Bora ise, 1998’de Saros Körfezi’ndeki dalış sırasında, hocasıyla birlikte yaşamını yitirmişti.

Eski eşinin gözyaşları

METE Küçükberber’in boşandığı eski eşi Firdevs Ayşe Alkan ile birlikte yaşadığı belirtildi. Hastanede gözyaşlarını tutamayan Firdevs Ayşe Alkan, morgun önünden ayrılmak istemedi. Yakınları tarafından zorla teskin edilen Firdevs Ayşe Alkan, "20 yıllık kocam gitti. Lütfen onu bana verin. Onu almadan gitmek istemiyorum" diye gözyaşı döktü.

Davulu delen Jaguar partiye amblem oldu

ZEKİ Küçükberber, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde kızı Zeynep Özal’a Jaguar otomobil hediye etti. Tam 1986 ara seçimlerine denk gelen hediye, iktidarı yolsuzlukla suçlamak isteyenlerin propagandasında başı çeken konu oldu. Bu sırada Süleyman Demirel’in yakın arkadaşlarından Tayyar Şafak önderliğinde, ANAP’a karşı BANAP kısa adıyla kurulan Büyük Anadolu Partisi, kendine amblem olarak, "Davulu Delen Jaguar"ı seçti. Özallar’ın damadı Asım Ekren, çaldığı müzik aletinden dolayı "davulcu" olarak anılıyordu. Parti, ANAP’ın itirazıyla kısa adını BAP olarak değiştirse de televizyondaki propaganda konuşmalarında Tayyar Şafak’ın arkasındaki davulu delen jaguar görüntüsü hálá unutulmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!