İZTO'nun fuar teşvikleri yüzde 40 arttı

Güncelleme Tarihi:

İZTOnun fuar teşvikleri yüzde 40 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2006 12:49

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, geçen yıl fuarlara katılan üyelerine verdikleri teşviklerin bir önceki yıla göre yüzde 40,8 artarak, 435 bin YTL'ye ulaştığını bildirdi.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, en önemli ticari bağlantı sağlama araçlarından olan fuarlara verdikleri desteğin her geçen yıl arttığını belirtti.

Türkiye'de üyelerine fuar teşviki veren ilk oda olduklarını hatırlatan Demirtaş, yurtiçi fuarlara katılan üyelerinin 12 metreye kadar olan stant bedelinin yarısının İZTO tarafından karşılandığını söyledi.

Geçen yıl teşvik verilen fuar sayısının yüzde 27,9 artarak 43'den 55'e yükseldiğini ifade eden Demirtaş, üye firma sayısının da 446'dan 565'e çıktığını bildirdi.

BU YIL 69 FUAR LİSTEDE

Ekrem Demirtaş, şu bilgiyi verdi:

“Teşvik verdiğimiz üyemizin sayısı yüzde 26,7 artarken, 2005 yılında verilen teşvik miktarı ise yüzde 40,8 artarak 309 bin YTL'den 435 bin YTL'ye yükseldi. Bu artış bizim açımızdan son derece sevindirici, çünkü üyelerimizin işlerini artırmak için daha fazla fuara katıldıklarını, daha fazla teşvikten yararlanmak istediklerini gösteriyor. Bu yıl da fuarlara katılan üyelerimize teşviklerimiz artarak devam edecektir.”

Meslek komitelerinden ve üyelerden gelen talepler doğrultusunda 69 yurtiçi fuarı teşvik listesine aldıklarını ifade eden Demirtaş, “Bu yıl teşvikler için bütçemizden 500 bin YTL ayırdık. Üyelerimizden daha fazla talep gelirse, bu miktarı rahatlıkla artırırız. Yeter ki, fuarlara gidilsin” diye konuştu.

FUARLARIN MODASI GEÇMEZ

Yurtiçi fuarların yanı sıra yurtdışı fuarlara da büyük önem verdiklerini dile getiren Demirtaş, geçen yıl İZTO tarafından düzenlenen organizasyonlar ile yurtdışındaki fuarlara katılımı sağlanan firma sayısının da yüzde 91,7 oranında arttığını öne sürdü.

Demirtaş, şunları kaydetti:

“Tayland'dan Almanya'ya, İngiltere'den İtalya'ya kadar 11 ülkede düzenlenecek olan 16 fuara üyelerimizin katılımını sağlayacağız.

Ayrıca, bu yıl yurtdışında katılım yapacağımız fuarlarda İzmir'in EXPO 2015 adaylığı için tanıtım çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. İletişim ve ticarette teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun fuarların modası asla geçmez. Bu nedenle üyelerimizin fuar katılımlarına büyük önem veriyoruz ve her türlü desteğimiz devam edecektir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!