İZSU ekibine mahalleli dayağı

Güncelleme Tarihi:

İZSU ekibine mahalleli dayağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 14:34

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, bir sokaktaki patlak olan su borusunu tamir etmek isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) ekibine, onarım için geç geldiklerini öne süren ve alkollü oldukları iddia edilen bir grup saldırdı.

Haberin Devamı

Ekipteki 3 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanede tedavi altına alınan 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay, dün saat 18.00 sıralarında Altındağ Semti 376 Sokak'ta meydana geldi. İZSU Halkapınar Su Fabrikası Arıza Ekiplerinde görevli ekip sorumlusu İsa Tan (48), Erdoğan Afacan (42), Gürbüz Emir (35) ve ekibin şoförü Hakan Altınok (35), patlayan su borusunu tamir için 376 sokağa gitti. Sokağın suyunu kesen ekip iddiaya göre, tamir malzemelerini araçlarından indirirken mahalle sakini bir grup, geç geldiklerini öne sürerek kendilerine saldırdı. Gelen polis ekiplerinin yardımıyla mahalleden çıkmaya çalışan ekip, saldıran gruptakiler tarafından kendilerinden şiyetçi olmamaları için de tehdit edildi. İZSU görevlileri Altındağ Polis Merkezi'ne gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan 7 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Tehditlerden çekinen ekip de şikayetçi olmaktan vazgeçti. Tan, Afacan ve Emir karakola giden arkadaşları tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedavileri yapılan İZSU çalışanlarının durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLDU

Olayı haber alarak hastaneye giden Belediye İş Sendikası 2'nolu Şube Başkanı Ahmet Mutuoğlu, aynı saldırıların daha önce de yaşandığını belirterek “Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Biz İZSU çalışanları olarak kamu hizmeti yapıyoruz. Gece gündüz demeden vatandaşımıza sağlıklı su vermek için çalışıyoruz. Aynı saldırılar daha önce de Bayraklı, Boğaziçi ve Çamdibi semtlerinde oldu. Gerek kendi kurumumuz, gerekse de emniyet görevlilerinin bu konu da daha duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Yaralı işçilerden Erdoğan Afacan da, “Sanırım içkiliydiler, ‘niye geç geldiniz’ deyip, bize saldırdılar” diyerek yaşadıklarını anlattı. Ekip sorumlusu Tan ise, “Rapor olmadığı halde, bildirim üzerine arızayı gidermek için gittik. Bize bağırarak saldırdılar. Daha sonra da ‘Kendinizden korkmuyorsanız çocuklarınızdan korkun’ diye tehdit edip şikayetçi olmamamızı söylediler. Arkadaşlar şikayetlerini geri aldı” diye konuştu.
Olay sonrası arızanın devam ettiği, diğer ekiplerin de aynı saldırıya maruz kalabilecekleri ve can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle arızayı tamir edemedikleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!