İznik'te kaçak kazı yapan 10 kişi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İznikte kaçak kazı yapan 10 kişi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2009 13:16

BURSA’nın İznik İlçesi'nde izinsiz kazı yaptıkları gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

İznik'e bağlı Hisardere Köyü yakınlarında bir tarlada geçen cuma günü izinsiz kazı yapan Gökhan Memiş (44), Şenol Dalkıran (41), Muzaffer Yurtsever (46), Metin Levent (30), Nuri Özçelik (52), Metin Kaplan (52), Turgur Gökdemir (50), Ferdi Özen (30), Abdulkadir Tarı (42) ve Abdurrakim Dönmez (22) jandarma tarafından suçüstü yakalanarak, gözaltına alınmıştı. Jandarma, zanlılara ait üç otomobile, kazıda kullanılan aletlere ve üzerinde gemi ve insan figürü olan 5 santimetre çapındaki bronz sikkeye el koyarken, şüphelilerin Balıkesir, Çorum, Adapazarı, Bursa, İnegöl, Osmangazi, Marmaris ve Antalya’daki evlerinde arama yapıldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 bronz madalyon, 1 çift bakır küpe, 2 bakır çaydanlık, 1 kapaklı bakır tabak ve 1 dedektör ele geçirildi.

Jandarmada sorgulamaları tamamlanan zanlılar bugün sevkedilen adliyede çıkarıldıkları mahkemede ‘İzinsiz kazı yapmak’ suçundan tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!