İzne gelen asker, eşi ve 1 yaşındaki kızı öldü

Güncelleme Tarihi:

İzne gelen asker, eşi ve 1 yaşındaki kızı öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 11:02

Şırnak’ta vatani görevini yapan 21 yaşındaki Onur Fikret Aker, izinli geldiği memleketi Gaziantep’te eşi duygu ve henüz 1 yaşındaki kızı Almina Melisa Aker’le birlikte dün akşam teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

BİR EVDE 4 CENAZE

Gaziantep'te dün akşam teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda yaşamını yitirenler arasında bulunan 11 yaşındaki Sevgi Gülperi İnanç'ın, "Ben de geleyim" diyerek bindiği kuzeni Er Onur Fikret Aker'in kullandığı otomobilde Duygu Aker ve 1 yaşındaki kızı Almina Melisa Aker'le aynı kaderi paylaştığı öğrenildi. Yakınları, "Bu çocuklardan ne istediniz?' diyerek feryat etti.

Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Aker ailesinin bayramlaştığı ev, aynı aileden 4 kişinin ölümüyle yas evine döndü. Er Fikret Onur Aker, izin için geldiği Gaziantep'te eşi Duygu, kızı Almina Melisa ve kuzeni Sevgi Gülperi İnanç ile otomobille dün Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karşıyaka Polis Merkezi'nin önünden geçerken terör saldırısında hayatını kaybetmesi yakınlarını yasa boğdu.

Haberin Devamı

Saldırıda ölenlerden Sevgi Gülperi İnanç'ın babası Turgay İnanç, 5'nci sınıfı yeni bitiren kızının Adana'dan yaz tatili için Gaziantep'teki anneannesi Fatma Aker'in evine geldiğini, dün gezmek için teyzesinin oğlu Onur Fikret Aker'e, "Ben de geleyim" diyerek otomobiline bindiğini, daha sonra saldırıya kurban gittiğini söyledi.

Baba Turgay İnanç, 2'si erkek, 1'i kız 3 çocuğunun en küçüğü olan Sevgi'nin hayat dolu bir çocuk olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kızımın öldüğü gün oğlum Fırat, İzmir Foça'da askeri görevini tamamlayıp geldi ve bize 'Beni kızkardeşimin cenazesine mi getirdiniz?' dedi. Diğer oğlum Murat, Hakkari Şemdinli'de PKK'lılarla mücadele etti, Aktütün'deki olaydan sağ kurtulanlardan biriydi. Vatan sağolsun. Orada terörle kucaklaşıyorlar. 6 terörist yol kesiyor. 50 kişilik konvoyu durdurup selam verip, öpüşüyor, ondan sonra gidiyor. Devlet nerede, asker nerede. Bu çocuklardan ne istediniz?"

İZNE GELEN ASKER, EŞİ VE 1 YAŞINDAKİ KIZI BOMBALI SALDIRI KURBANI OLDU

Bayram izni için memleketi Gaziantep’te bulunan er Onur Fikret Aker, yanında eşi Duygu ve minik kızı Almina Melisa’yı da alarak akraba ziyaretine gitmek için aracına bindi. Araç, Şahitkamil İlçesi’ndeki Karşıyaka Polis Merkezi karşısına geldiğinde ortalık cehenneme döndü. Teröristler, polis merkezine 10 metre uzaklıkta park ettikleri bomba yüklü otomobili uzaktan kumandayla infilak ettirince Aker'in aracı da alev topu haline geldi. Aker, eşi, bir yaşındaki kızı ve yeğeni Sevgi Gülperi İnanç hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

AİLEDEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

Gaziantep’in İslahiye İlçesi nüfusuna kayıtlı ve her ikisi de Hasan Ali Yücel Lisesi’nden mezun olan Onur Fikret ve Duygu Aker çifti ile 1 yaşındaki kızları Almina Melisa Aker’den geriye birlikte çektirdikleri sosyal paylaşım sitelerindeki fotoğrafları kaldı.

Sosyal paylaşım sitelerinde askerlik fotoğraflarını paylaşan Onur Fikret Aker’in sevdiği söz olarak, ''Asker olmak o kadar gurur ve onur verici bir duygudur ki; vatanı korumak her gencin elinde olmayan bir anahtardır'' cümlesini paylaşması dikkat çekti.

'HANGİ BİRİNE YANAYIM'

Şehit Er Fikret Onur Aker'in annesi Nursel Aker, cenaze evinde fenalık geçirdi. "Ben hiç birine dayanamam. Hangi birine yanayım. Hele küçük torunumun acısına nasıl dayanayım. Ben öleyim" diyerek feryat eden anne Aker, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 2'si ikiz, 3 erkek kardeşten en büyüğü olan Er Onur Fikret Aker'in, teskeresine 5 ay kaldığı, saldırıdan 1 gün sonra birliğine döneceği, babasının da 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Cenaze evinin bulunduğu mahalleye vatandaşlar tarafından Türk bayrakları asılarak saldırı kınandı.

Haberin Devamı

SEVGİ’NİN SON GÖRÜNTÜLERİ

Adana Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun en başarılı öğrencileri arasında olan Sevgi Gülperi İnanç’ın, 2011-2012 eğitim yılı sonunda düzenlenen veda yemeğinde çekilmiş kamera görüntüleri ortaya çıktı. Veda yemeğinin en neşeli öğrencileri arasında yer alan İnanç, gece boyunca arkadaşları ve öğretmenleriyle şarkı söyledi. Sevgi Gülperi İnanç’ın gece boyunca yaşadığı eğlence ise kameralara yansıdı.

Küçük kızın Adana’daki evine ise yakınları akın ederek amca Ramazan İnanç’a başsağlığı dileğinde bulundu. Ramazan İnanç, Sevgi’nin ağabeyi Fırat İnanç’ın, askerliğini bitirip dün akşam uçakla Adana’ya geldiğini, havaalanında acı haberi alıp, Gaziantep’e gittiğini söyledi. İnanç, "Bayramı zehir ettiler. Akşam ağabeyi askerden geldi, onun sevincini yaşayamadan acı haber geldi" diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ÇOCUK DA BAYRAMLAŞMAYA GİDİYORDU

Patlamada ölenler arasında bulunan 3 yaşındaki Süleyman Alkan’ın da ailesiyle bayram ziyaretine giderken patlamanın ortasında kaldığı belirtildi.

Minik Süleyman’ın babası İbrahim ve annesi Dilber Alkan ile bayramlaşmak için yaya olarak akrabalarına giderken patlamanın ortasında kaldığı ve sırtına şarapnel isabet ettiği öğrenildi. Saldırıda oğullarını kaybeden İbrahim ve Diller Alkan çiftinin de yaralandığı, annenin durumunun ağır olduğu belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!