İzmit'te 'Yoksulluğa ve Adaletsizliğe Hayır' mitingi

Güncelleme Tarihi:

İzmitte Yoksulluğa ve Adaletsizliğe Hayır mitingi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2006 17:00

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, ”Bu hükümet son bir yılda işsizlik, yoksulluk ve yağma yasalarına imza attı” dedi.

Haberin Devamı

İzmit'te, DİSK tarafından “Yoksulluğa ve Adaletsizliğe Hayır” mitingi düzenledi. Merkez Bankası önünde toplanan DİSK, KESK, TMMOB, TTB ile bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyeleri, Perşembe Pazarı alanına kadar yürüdü.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin “halkın derdine derman olma” vaadiyle işbaşına geldiğini belirterek, ancak IMF'nin talimatlarını yerine getirmede büyük heves gösterdiğini savundu.
Bu hevesin bedelini emekçiler ile yoksul halkın ödediğini ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

“Bu hükümet, son bir yılda işsizlik, yoksulluk ve yağma yasalarına imza attı. Her evde bir işsiz, her mutfakta bir yangın, her taşın altında bir vurgun çıkıyor. Gelir dağılımındaki, vergi yükündeki, ücretlerdeki, eğitim ve sağlıktaki adaletsizlik, yönetimde keyfilik ve hukuksuzluk alabildiğine sürüyor. Unakıtan'ın oğlu yumurta satsın diye, köylümüzün emeği hiçe sayılıyor.

Haberin Devamı

Bunlar neyine güveniyor arkadaşlar? Sabrımıza mı? Sabrımızı mı deniyorlar? Eğer böyleyse bu alanı dolduran binlerce insan, sırtını Bolu dağlarına verip, Ankara'ya yüzünü çevirip, Köroğlu gibi kükremesini de çok iyi bilir.”

“ÜCRETLER ERİMEYE DEVAM EDİYOR”

Hükümetin göreve geldiği günden bu yana iç ve dış borç stokunun 116.9 milyar dolar arttığını öne süren Çelebi, “Türkiye, 30 OECD ülkesi arasında gelir dağılımı en bozuk ikinci ülke. Ekonomi son 25 yılda 3 kat büyürken, ücretler erimeye devam ediyor” dedi. Çelebi, sözlerine şöyle devam etti:

“Kamu reformu adı altında kamusal alan tasfiye ediliyor, personel rejimi yasaları ve esnek üretim planlamalarıyla emekçiler örgütsüzleştirilmek, köleleştirilmek isteniyor. Emeklilik yaşı 68'e, pirim gün sayısı 9 bine çıkarılacak. Emekli maaşları yüzde 23 ile yüzde 33 arasında düşürülecek. Aylık geliri 127 YTL'den fazla olan herkesten 64 ile 431 YTL arasında sağlık vergisi alınacak. İlaca ulaşmak giderek zorlaşacak. Bizim mücadelemiz, eşit, adil ve üretenlerin yönettiği bir Türkiye mücadelesidir.”

Konuşmanın ardından, mitinge katılanlar, sanatçı Onur Akın'ın şarkılarına eşlik etti. Mitingde, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!