İzmirliler silahlanmaya "dur" dedi

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler silahlanmaya dur dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 20:33

Bireysel Silahlanmaya Tepki Platformu Genel Başkanı Tuncer Eşsizhan, “Hangi sebeple, neden olursa olsun o silah bulunduğu yerden çıktığı anda kan ve ölüm getiriyor” dedi.

Bireysel silahlanma karşıtı eylem amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan platform üyeleri Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu.
Grup adına basın açıklaması yapan Platform Genel Başkanı Eşsizhan, bireysel silahlanmada artış yaşandığını, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon insanın silah taşıdığını belirtti.

İnsanların, silahlardan çıkacak mermilerin kime isabet edeceğini bilemeden yaşadıklarını ifade eden Eşsizhan,”A Milli Takım, Avrupa Kupası'nda yarı finale çıktığı zaman burukluk kapladı içimi. 10 milyon silah ceplerde. Hangi sebeple neden olursa olsun o silah bulunduğu yerden çıktığı anda kan ve ölüm getiriyor, acı getiriyor” diye konuştu.

Silahlardan çıkan kurşunların hedefinin çoğunlukla çocuklar ve kadınlar olduğunu vurgulayan Eşsizhan, şunları kaydetti:
“Bir mağdur ve torununu kaybetmiş dede olarak, bu acıyı başkalarının yaşamaması için bireysel silahlanmaya 'Hayır' diyen insanların saflarını artırmaya çalışıyoruz. Kendisine, çevresine, yakınına bir namlunun yönelmediği insanlar da onurları için yanımızda olmak zorundadır diyoruz. Bu birlikteliğin içinde asıl sorunu kökünden halledecek olan siyasiler yok. Sivil halkı silahlardan uzaklaştırmak için gayret gösteriyorum.”

Platform üyeleri arasında, Foça'da kavga eden bir grubun tabancasından seken kurşunla yaşamını yitiren Eşsizhan'ın torunu Alistar Grimasson'un, annesi Özlem ile babası David Grimasson da yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!