İzmir'in su şebekesi yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirin su şebekesi yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2011 10:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2011 ve 2012 yıllarında kentte 3 bin 144 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşeyecek. Bu yatırımın tutarı yaklaşık 250 milyon lira olacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2004–2010 yılları arasında 984 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşeyerek ilçe, mahalle ve köyleri sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturan İzmir Su ve kanalizasyon İşleri (İZSU) Genel Müdürlüğü, içme suyu şebekesindeki kaçaklar nedeniyle verimli su dağıtılamayan yerleşim yerlerini tespit etti. Öncelikle Urla, Aliağa, Menemen, Seferihisar, Torbalı ilçelerinin içme suyu altyapısını baştan sona yenileyecek olan İZSU, Foça, Bornova, Kemalpaşa, Menderes, Güzelbahçe, Buca, Karabağlar, Karşıyaka, Konak ve Selçuk ilçelerinde yer alan mahalle ve köylerde de eskiyen içme suyu şebekeleri yenileyerek, kaçakları azaltacak. Şebeke yenileme çalışmaları 250 milyon liraya mal olacak.

Tüm ilçelerde, mahalle ve köylerde yeni su kaynakları bulmak için bir yandan kuyu açıldığı, diğer yandan Gördes Baraj suyunun kısa sürede kente kazandırılması için önemli yatırımlar yapıldığı vurgulanan açıklamada, 2014 yılına kadar altyapı sorunu çözümlenmemiş yerleşim yeri kalmayacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!