İzmir'e 'sığınmacı kampı' iddialarına vali Toprak yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

İzmire sığınmacı kampı iddialarına vali Toprak yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 20:15

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Dikili ve Çeşme'ye sığınmacı kampı kurulacağı iddialarının iyi niyetli olmadığını bildirdi. Bugün basına yansıyan haberlerde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün, AB ile yapılan anlaşma gereği 20 Mart’tan sonra Avrupa’ya geçen sığınmacıların iade edilmesi için ‘Geri Kabul Merkezi’ oluşturulmak üzere İzmir’in Dikili İlçesi Kaymakamlığı’ndan yer gösterilmesini istediği yer almıştı.

Haberin Devamı

Vali Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce açık ve net olarak Dikili, Çeşme veya başka bir ilçede sığınmacılar için kamp merkezi yapılmayacağını duyurduklarını vurguladı.

Vatandaşların "kamp merkezi" konusunda İzmir Valiliği açıklamaları dışında hiçbir habere itibar etmemesini isteyen Mustafa Toprak, "Anlaşılabilir, algılanabilir açıklamamıza rağmen Dikili, Çeşme gibi ilçelere kamp yapılacağı uydurması üstünden açıklamalar iyi niyetli değildir." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan gelecek göçmenlerin, işlemlerinin mümkünse feribot içinde yapılmasının ardından, İzmir'deki geri gönderme merkezine alınacağına işaret eden Vali Toprak, açıklamasında şunları kaydetti: "İzmir'deki geri kabul ve barınma merkezi 750 kişi kapasiteyle geri gönderme merkezine dönüştürülmüştür. Buradan ülkelerine iade edilmektedir. Yunanistan'dan gelecek Suriyeli mültecilerin sayısı kadar Türkiye'deki kamplardan da aynı sayıda göçmen yurt dışına gönderilecektir. Dolayısıyla Yunanistan'dan gelecek Suriyeli mülteciler İzmir'de kalmayacak, doğrudan sınırdaki çadır kentlere yönlendirilecektir."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!