İzmir'e de oyuncak müzesi

Güncelleme Tarihi:

İzmire de oyuncak müzesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 11:11

İstanbul Göztepe'de yer alan, Sunay Akın'ın açtığı Türkiye'nin ilk Oyuncak Müzesi'nden sonra İzmir'de de, Konak Belediyesi girişimiyle oyuncak müzesi açılıyor.

Haberin Devamı

Konak Belediyesi, İzmir'de ilk Oyun ve Oyuncak Müzesini açacak. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Danışma Kurulunun, vatandaşlardan gelen yüzlerce oyuncağı incelediği, bunlar arasından müzede yer alacakları belirleme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Dünyaca ünlü seramik sanatçısı Ümran Baradan'ın bağışladığı Varyant mevkisinde yer alan müzede, Türk çocuklarının oynadığı oyuncakların sergileneceğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir'in bu müzeyle uluslararası alanda sesini duyuracağını belirtti.

Müzenin yakın zamanda hizmete gireceğini ifade eden Tartan, oyuncak seçiminde sanat tarihçileri, eğitimcileri, çocuk oyuncakları konusunda da uzmanlar ve koleksiyonerlerden oluşan Danışma Kurulunun, titiz ve yorucu bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

Bağışlardan gelen tahta arabalar, küçük askerler, minyatür at, araba, gemiler, topaçlar, yoyolar, 60'lı yıllardan kalma bebekler, müzenin vitrinlerini süsleyecek. Müzenin bahçesindeyse Şirinler, Tom ve Jerry, Mickey Mouse, Tweety, Buggs Bunny, Keloğlan, Pinokyo ile Nasrettin Hoca gibi masal kahramanlarının büyük boy heykelleri yer alacak.

İzmire de oyuncak müzesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!