İzmir'deki silahlı çatışmada zanlılar 4 adet el bombası ile yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki silahlı çatışmada zanlılar 4 adet el bombası ile yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 15:05

İzmir'in Yenişehir semtinde polise ateş açan 2 zanlı yakalandı, olayda 2 polis memuru yaralandı. Çelik yelekli ve uzun namlulu silahı olan zanlıların kullandığı araçta ve üzerlerinde 4 el bombası ile 4 tabanca ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kemeraltı semtinde geçen kasım ayında, bir kişi ile 2 oğlunun öldürülmesi olayının ardından soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının, yanında bir arkadaşıyla 35 AL 5661 sahte plakalı otomobille Karşıyaka'dan Konak'a geldiğini belirledi. Takip edildiğini anlayan zanlı C.İ. ile arkadaşı B.S, Yenişehir 1124 sokakta otomobilden inerek, uzun namlulu silahla polise ateş açtı. 1159 sokakta bir eve giren zanlıyla arkadaşının açtığı ateş sonucu motosikletli polis timlerinde görevli olan ve 35 A 9748 plakalı motosikleti kullanan polis memurları İsmail Aydoğan ile Hakan Çetin yaralandı.

Polis ekipleri, C.İ'yi bacağından vurarak etkisiz hale getirdi ve yakaladı. Yanındaki arkadaşı B.S. ise kaçtı.

ÜZERİNDEN EL BOMBASI ÇIKTI

Yaralı olarak Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'ne kaldırılan C.İ, tedavi altına alındı. Üzerinde yapılan aramada, zanlının çelik yelek giydiği ve ceketinin cebinde iki adet el bombası olduğu görüldü. Polisler tarafından el bombaları hastane bahçesine bırakılırken, bomba imha uzmanlarına haber verildi. Olay yerine gelen bomba imha uzmanları, el bombalarını güvenli şekilde koruma altına aldı.

Olay yerinden kaçan B.S'nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatan ekipler, zanlının Karabağlar semtine kaçtığını tespit etti. Karabağlar Orcaner mevkiinde sıkıştırılan B.S de yakalandı. B.S'nin üzerinde de çelik yelek olduğu bildirildi.

Olayda yaralanarak Yenişehir Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan polis memurları İsmail Aydoğan ile Hakan Çetin, ameliyata alındı. Göğsünden vurulan İsmail Aydoğan'ın durumunun ciddi olduğu, Hakan Çetin'in ise kasığından yaralandığı bildirildi.

Öte yandan, zanlıların kullandığı sahte plakalı otomobilde yapılan aramada, 2 el bombası ve 4 silah da ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!