İzmir'deki, "kablolu cinayet" in katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki, kablolu cinayet in katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 23:10

İzmir'in Buca ilçesinde, üç gün önce, yalnız yaşadığı evde telefon şarj kablosuyla boğularak ve göğsünden bıçaklanarak öldürülen kadının, katil zanlısı yakalandı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen Fatma Kandemir'in çevresinde bulunan çok sayıda kişinin ifadelerine başvurdu. Kandemir'in son dönemlerde arkadaşlık yaptığı kişinin M.Ö. olduğunu belirleyen polis, bu kişiyi aramaya başladı.

Soruşturma sırasında, kadının evinden çalınan kredi kartının, bir bankanın otomatik para çekme makinasında kullanıldığını ve karta makina tarafından alıkonulduğunu belirleyen polis, bankanın güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Ekipler, kamera görüntülerinden kartı kullanan kişinin M.Ö. olduğunu belirleyerek operasyon başlattı. M.Ö. (27), kadına ait cep telefonunu satmak isterken yakalandı.

Cinayet Büro Amirliğine götürülen zanlının ifadesinde, bir süredir arkadaşlık yaptığı Fatma Kandemir'in evine “kahve falı” baktırma bahanesiyle gittiğini, “ilişkiye girme” teklifinde bulunduğunu iddia ettiği kadının ellerini arkadan iple bağladığını, ardından telefon şarj cihazının kablosunun boğazına dolayarak sıktığını ve mutfaktan aldığı bıçakla da öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

İşsiz olduğu belirlenen M.Ö'nün, kadının evinden cep telefonu ve kredi kartını, olaya “hırsızlık süsü verme” amacıyla aldığını ifade ettiği de belirtildi. M.Ö'nün sorgusunun sürdürüldüğü bildirildi.

Buca İşçievleri 353 Sokak'ta oturan ve Taşıtlar Vergi Dairesi'nde memur olarak çalışan Fatma Kandemir'i (38), işe gelmemesinden şüphelenen arkadaşları, onu evinde ölü bulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!