İzmir'deki çatışmada yaralanan polis memuru öldü

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki çatışmada yaralanan polis memuru öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 16:40

İzmir'deki silahlı çatışmada, göğsünden yaralanan polis memuru İsmail Aydoğan kurtarılamadı.

Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Aydoğan, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ile Emniyet Müdürü Halil Tataş, polis memurlarının tedavi gördüğü Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi. Başhekim Orhan Gazi Yiğitbaşı'dan bilgi alan Vali Köksal, şunları söyledi:

“Polislerimizden birini kaybettik, şehit oldu. Suçlular elde, gerekli tahkikat sürüyor. Doktorlar ellerinden geleni yaptılar. Bir evladımızı kaybettik, başımız sağ olsun. Silahla yaralanan diğer polis memurunun da tedavisi sürüyor.”
İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş ise basın mensuplarının sorusu üzerine, şunları söyledi:

“Emekliliğime birkaç gün kala çok üzücü bir olay yaşadım. Bir kaç hafta önce, 30 kilogram patlayıcının yakalanması bizi çok sevindirmişti. Bugün böyle bir olayın yaşanması son derece üzücü. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.”
Tataş, duygulanarak gözlerinin dolması üzerine, konuşmasını noktaladı.

Öte yandan kovalamaca sırasında, bir polis memurunun da dizinin dönerek yaralandığı bildirildi.

Kemeraltı'nda bir babayla iki oğlunun öldürülmesi olayının zanlısı olarak aranan C.İ, arkadaşı B.S. ile Karşıyaka'dan Konak'a çalıntı otomobille gelirken, Yenişehir'de polis ekiplerince kıstırılmış, uzun namlulu silahla polis ekiplerine ateş açan zanlılar, iki polis memurunu yaralamışlardı. Zanlılardan C.İ. polislerce ayağından vurularak, B.S. ise kovalama sonucu yakalanmıştı. Zanlıların üzerinde ve kullandıkları otomobilde toplam 4 adet el bombası, 4 silah ve kullandıkları uzun namlulu silah ele geçirilmişti. Yaralı polis memurları da tedavi altına alınmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!