Ä°zmir'deki çadırlara ÅŸafak baskını

Güncelleme Tarihi:

İzmirdeki çadırlara şafak baskını
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 07:10

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda Gezi Parkı protestoları nedeniyle çadır kuran gruba polis sabah saatlerinde müdahalede bulundu. İzmir'de, Gündoğdu Meydanı'na kurulan çadırları kaldıran güvenlik güçleri yaklaşık 30 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Ä°zmir Kordon’da, Ä°stanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla kurulan çadırlara polis tarafından günün ilk saatlerinde baskın yapıldı. Ä°nsan zinciri oluÅŸturan göstericilere polis müdahale etti, çok sayıda kiÅŸi gözaltına alındı. Sökülen çadırlar kamyonetlere yüklenirken geriye savaÅŸ alanını andıran görüntüler kaldı.Â

GÃœNDOÄžDU'YA POLÄ°S MÃœDAHALESÄ°

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / FOTO GALERİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, çadırların kaldırılmasına yönelik görüşme için dün protestocuların aralarında belirledikleri 8 kişilik heyeti, makamında kabul etti. Vali Toprak, heyetle yaptığı görüşme sırasında, protestolarını yasal zemin içerisinde her zaman yapabileceklerini ancak, çadırların turizm ve EXPO faaliyetlerine zarar verdiğini belirterek bunun sona erdirilmesini istedi. Kendi arasında yaptıkları görüşmede eylemciler, çadırları kaldırmama kararı aldı. Vali Toprak, karara uyulmaması halinde olası operasyonun da sinyalini verdi.

Haberin Devamı

MEGAFONLA UYARILDIÂ

Taksim Gezi park olaylarına İzmir’de verilen desteğin 20’nci gününde eylemcilerin çadırları kaldırmama kararı alması üzerine Birinci Kordon Gündoğdu Meydanı’nın yanındaki çadırlara sabahın ilk saatlerinde operasyon yapıldı. İki TOMA aracı, yüzlerce çevik kuvvet ve sivil ekiplerle alana gelen polis ekipleri, göstericileri uyardı. Bazı göstericileri uyandıran ekipler megofonla da sık sık toplanmaları konusunda uyarıda bulundu. Güvenlik güçlerinin karşısında toplanmaya başlayan göstericiler de insan zinciri oluşturdu, çadırları kaldırmayacaklarını gerekirse gözaltına alınmayı kabul ettiklerini söyledi. Göstericiler arasındaki bazı kişilerle polis ekipleri yaklaşık 30 dakika boyunca görüştü.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Eylemcilerin ikna olmaması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kol kola giren protestocular polisi engellemeye çalışınca gözaltı işlemi uygulandı. Güvenlik güçlerini bir bölümü kendilerini engellemeye çalışan eylemcileri gözaltına alırken, diğer polislerde kurulu çadırları söktü. Gözaltına alınan göstericiler polis otobüsüne bindirilip Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çok saylıda eylemcinin gözaltına alındığı görüldü. Sökülüp yol kenarına atılan çadırlar gelen bir kamyonete yüklenerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Çadırlarda bilye ile havai fişekler de bulundu. Gösterilerin ilk günlerinde kıyafetleri ve taşıdıkları soparalarla eleştirilen sivil polis memurların üzerinde polis yeleği bulunduğu ve ellerinde sadece cop tuttukları dikkat çekti.

Haberin Devamı

 GÜNDOĞDU MEYDANI’NDA ’DURAN ADAM’ EYLEMİNE DESTEK

İzmir'de’Gezi’ye yapılan müdahalenin ardından Erdem Gündüz başlattığı ’Duran Adam’ protestosu Gündoğdu’ya akın eden çok sayıda gösterici tarafından devam ettirildi.

Taksim Gezi Parkı’na yapılan müdahale sonrası tepkisini gösteren Erdem Gündüz’ün ’Duran Adam’ protestosuna İzmirliler’den yoğun destek geldi. Kentin çeşitli ilçe ve semtlerinde hareket eden vatandaşlar, Gündoğdu Meydanı’ndaki Cumhuriyet Ağacı heykeli önünde biraraya geldi. Heykel önünde toplanan vatandaşlar hareketsiz durup konuşmayarak hükümete tepkisini gösterdi.

ÇARŞIYA DESTEK SLOGANLARI

Sosyal medyadan organize olan çok sayıda vatandaş da ayrıca Gündoğdu’da ’Duran Adam’ protestosunun dışında farklı bir etkinliğe imza attı. Bornova, Buca, Karşıyaka ve Konak’a bağlı Göztepe Semti’nden gelen ve üzerlerine ’Mücadele bitmedi asıl şimdi başlıyor’ ve ’Bu direniş canlarını yitirenler ve yaralılar içindir’ yazan pankartlar yapıştıran göstericiler, akşam saatlerinde alana girdi. Tek sıra insan zinciri oluşturarak 30 dakika boyunca meydanın etrafında yürüyen topluluk sloganlar eşliğinde meydanı terk etti. Bu topluluğun alandan ayrılmasından sonra meydanı taraftar grupları doldurdu. Beşiktaş Çarşı grubuna destek sloganları eşliğinde alana giren İzmirli taraftarlar, burada saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. İki saat boyunca meydanda kalan yaklaşık 200 taraftarın alandan ayrılmasıyla Gündoğdu Meydanı’ndaki yoğunluk azaldı. Şuana kadar yapılan prostestolarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı belirtildi.

Haberin Devamı



TÃœRKÄ°YE'DEN DURAN ADAM MANZARALARI

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!