İzmir'de 'ucuz su' tartışması

Güncelleme Tarihi:

İzmirde ucuz su tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 22:48

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Kemalpaşa ilçesinin köylerine düşük ücretle su verilmesine ilişkin önergenin görüşülmesi sırasında AKP ve CHP'li Meclis üyeleri arasında tartışma çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 1. toplantısı Başkan Vekili Adnan Akyarlı başkanlığında yapıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, Kemalpaşa Belediyesinde içme suyu ve kanalizasyon altyapı bedelinin köy ve ilçe merkezinde ayrı ayrı kademelendirilmesi hakkında Hukuk Komisyonu'nun olumsuz görüşüne rağmen, köylere düşük ücretle su verilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Köydeki vatandaşla şehir merkezinde yaşayanların aynı su ücretini ödediğini söyleyen Çakar, “Ama köylüyle benim gelirim bir değil. Ben köyde su hizmetlerine üstü örtülü zam yapıldığını söylüyorum” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın “Boş laf, tamamen muhalefet yapmak için muhalefet yapıyorsunuz” sözleri üzerine Çakar, “Mecliste 100'e yakın karar alınıyor, 4 tanesinde muhalefetimiz var. Her muhalefette kıyamet kopuyor. Bırakın konuşalım, görüşlerimizi ifade edelim. Ben sizin yerinizde olsam orada oturmazdım” diye konuştu.

Köy ve kentte ayrı su bedeli ödenmesine ilişkin hukuk komisyonunun olumsuz görüşü oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca 2010 yılının Engelliler Yılı olarak ilan edilmesine ilişkin Yerel Gündem 21 Komisyonu Raporu da oy birliği ile onaylandı.

AKP'li Meclis üyesi İrfan Eskin, üniversite öğrencilerine yeni düzenlemelerle burs verilemediğini belirterek, bunun yerine mobil araçlarla öğrencilere ücretsiz kahvaltı dağıtılmasına ilişkin önerge sundu.

Başkan Vekili Adnan Akyarlı, yasa gereği burs fonunun Kredi ve Yurtlar Kurumuna aktarıldığını, atıl kaynak bulunmadığını söyledi.

Eskin'in önergesi oy çokluğu ile gündeme alınmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak olduğu İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Ticaret AŞ'de sermaye artırımı yapılmasına ilişkin önerge ise oy birliğiyle kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!