İzmir'de "torba tasarı" protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde torba tasarı protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2011 19:03

TBMM Genel Kurulunda görüşülen “Torba Tasarı”, KESK İzmir Şubeler Platformunca protesto edildi.

Konak Meydanı'ndaki SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde toplanan KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, pankart açıp, meşale yakarak AK Parti İzmir İl Başkanlığına kadar yürüdü.

Halit Ziya Bulvarı'nda parti binası yakınında, polisin koyduğu bariyerin önünde toplanan grup adına açıklama yapan sözcü Ali Rıza Özer, tasarının “sermayedar ve taşeronlar hariç her kesimin kazanılmış haklarını elinden aldığını” savundu.

Özer, şunları söyledi: “Esnek ve kuralsız çalışma yaygınlaşacak, binlerce belediye işçisi çeşitli birimlerin taşra teşkilatlarına sürgün edilebilecek. Memurlar geçici süreyle diğer kurumlarda görevlendirilebilecek, kamu çalışanları 'ihtiyaç fazlası personel' olarak 4-C statüsüne geçirilecek. Kısa süreli getirilen çalışmalar nedeniyle çalışanlar primlerini 30 güne tamamlamak için ceplerinden ödeme yapacak, primi tamamlayamayan sağlık sigortasından yararlanamayacağı gibi emekli de olamayacak. İşçinin hak ve alacaklarıyla ilgili yetki bağımsız iş müfettişlerinden alınarak bakanlık personeline devredilecek. Yasa işverene af sağlarken, çalışana sefalet, sömürü ve iş güvencesizliği getirecek, buna karşı mücadelemizi yükselterek devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından grup dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!