İzmir'de terör protestosu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde terör protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2009 18:23

İZMİR'de, şehitlere saygı için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyup çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı. Ancak yaklaşık 30 kişi, DTP İl Başkanlığı önünde tekrar toplandı ve birkaç kişi binaya taş attı. İl Başkanlığı'nın bir camı kırıldı. Polis, 7 protestocuyu gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Karşıyaka, Göztepe, Altay, Galatasaray ve Bucaspor takımlarının taraftarı olduğu belirtilen bir grup, internet üzerinden örgütlenerek, son günlerdeki olayları kınamak ve şehitlere saygı için, Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Taraftar grubu saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okuyup çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

Bu arada otobüse topluca binen bir grup, Çankaya'da DTP il binasının bulunduğu durakta inerek protestolarını burada sürdürdü. 30 kişiden oluşan grup, sloganlar atarken, içlerinden birkaçı Hürriyet Bulvarı ve 1362 Sokak Köşesi'ndeki Çamyamaç İşhanı'nın 1'inci katında bulunan DTP il başkanlığına taş attı. İl başkanlığının bir pencerisinin camı kırılırken, polis gruba müdahale etti, 7 protestocuyu gözaltına aldı.

Bu arada olay sırasında DTP il başkanlığının kapalı olduğu, içeride kimsenin olmadığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!