İzmir'de sürücülerde tutanak bilinci

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sürücülerde tutanak bilinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2008 10:42

İzmir'de uygulamanın başladığı 1 Nisan 2008'den bu yana maddi hasarlı kazaların yüzde 68'inin kaza tespit tutanağının sürücülerce hazırlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği yetkililerinden alınan bilgiye göre, 1 Nisan 2008 tarihinde başlayan trafik kaza tespit tutanağı uygulaması kapsamında, İzmir'de sürücüler 3 bin 122 kaza tespit tutanağı hazırladı. Bu rakam maddi hasarlı kazaların yüzde 68'ini oluşturuyor.


İzmir Emniyet Müdürlüğü Şehiriçi ve Bölge Trafik Denetleme Şubelerinin istatistiklerine göre, trafik polisleri 2008 yılının şubat ayında 4 bin 550, mart ayında 4 bin 440 maddi hasarlı kaza tutanağı hazırladı.

Sürücülerin kaza tespit tutanağı hazırlamaya başladığı nisan ayında ise trafik polislerinin hazırladığı tutanak sayısı bin 445'e düştü.

İZMİRLİ SÜRÜCÜLER BİLİNÇLİ ve BİLGİLİ

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kentteki sürücülerin kaza tespit tutanağı hazırlama oranının yüzde 68'lere ulaşmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı


Nisan ayında polisin baktığı bin 445 maddi hasarlı kazanın büyük kısmının tek taraflı kazalar olduğunu ve bunlara ekiplerin gitme zorunluluğu bulunduğunu belirten Çapkın, şöyle konuştu: “İzmir'de kaza tespit tutanağı hazırlama oranının yüksek olmasının vatandaşların bilinçli ve bilgili olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu da bizi sevindiriyor. Elbette sürücülerin anlaşmazlık içine girdiği maddi hasarlı kazalar oluyor. Bunu sıfıra indirmek mümkün değil. Ancak, bu kadar kısa sürede yüzde 68'lik bir oranı yakalamak bence önemli. Bilgilendirme arttıkça, sürücülerin hazırladığı kaza tespit tutanağı oranının daha da yükseleceğini düşünüyorum. Sürücülerin hazırladığı tutanakların değerlendirildiği sigortalar birliği tarafından oluşturulan sistem de sağlıklı işliyor.”


Uygulamanın başlamasının ardından kazalara az zaman ayıran trafik polislerinin sürücüleri denetleme görevini daha iyi yerine getirdiğini anlatan Çapkın, “Bunun sonucunda kontrol edilen araç sayısında artış, kaza sayısında ise düşüş oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!