İzmir'de Suriyeli hareketliliği

Güncelleme Tarihi:

İzmirde Suriyeli hareketliliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 11:53

İzmir hareketli günler geçiriyor... Kentteki Suriyeli nüfusu son birkaç günde arttı. Durum üzerine AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay dün İzmir'e gelip vali Mustafa Toprak ile görüştü. Bugün ise İzmir Enternasyonel Fuarı’na sayılı günler kala Suriyeliler fuar alanın çevresinde konaklamaya başladı. Özel güvenlik görevlileri elinde bavul olan Suriyelilerin fuar alanına girişine izin vermiyor.

Haberin Devamı

Yabancı ülkeden çok sayıda katılımcı ve konuğun geleceği 28 Ağustos’ta açılacak fuar alanında kalan sığınmacılara karşı önlemler alınmaya başlandı. Daha bir hafta öncesine kadar Kültürpark’ta, Basmane kapısına yakın yeşil alanlar üzerinde çoluk çocuk barınan yüzlerce Suriyeli sığınmacının büyük bölümü dışarı çıkarıldı.

İzmirde Suriyeli hareketliliği

Özel güvenlik görevlileri halka açık ve ücretsiz olan Kültürpark’a, elinde çanta, bavul, poşet bulunan Suriyeliler’in girmesine izin vermiyor. İçeri giriş için bu önlemler alınırken, Kültürpark’ın önü ve çevresinde ise yüzlerce Suriyeli barınıyor.

İzmirde Suriyeli hareketliliği


Fuar çevresindeki otellerin Suriyeliler tarafından doldurulması ise fuar döneminde konaklama sıkıntısı yaşanacağı endişesinin artmasına neden oldu.

Haberin Devamı

İzmirde Suriyeli hareketliliği

Fuar kapısı ve çevresinde sabahlayan, günün 24 saatini burada geçiren Suriyelilerin oluşturduğu yürek sızlatan tablonun da İzmir’in markası uluslararası fuara zarar verebileceği tartışmaları başgösterdi. Gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiği belirtildi.

İzmirde Suriyeli hareketliliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!