İZSU sular ne zaman gelecek sorusunu yanıtladı! İzmir su kesintisi 2017

Güncelleme Tarihi:

İZSU sular ne zaman gelecek sorusunu yanıtladı İzmir su kesintisi 2017
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2017 17:38

İzmir'de sular ne zaman gelecek sorusu, İZSU tarafından yanıt buldu. Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, TEDAŞ'ın elektrik akımını sağladığı, çalışmaya başlayan istasyonların şebekelere gece sonuna kadar su aktarımına başlayacağı ifade edildi. İşte, İzmir'de su kesintisi için yapılan açıklama ve sular ne zaman gelecek sorusunun cevabı

Haberin Devamı

İzmir'de su kesintisi konusunda detaylar araştırılmaya devam ediliyor. Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerinde sular ne zaman gelecek sorusuna cevap arayan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. Elektrik kesintisi dolayısıyla meydana gelen kesintinin TEDAŞ tarafından akımın yeniden verilmesiyle birlikte normal seyrine döneceği duyuruldu. İşte, İzmir'de su kesintisi hakkında detaylı bilgiler

İZSU'DAN GELEN EN SON AÇIKLAMA

İZSU Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi aracılğıyla yapılan açıklamada, İzmir'de suların 1 Temmuz gecesi saat 24.00'a kadar verileceği duyuruldu. İşte, İZSU'nun o açıklaması;

TEDAŞ tarafından, Görece Arıtma Tesislerine alternatif enerji besleme hattı üzerinden saat 18:30 itibarıyla elektrik verilmiştir. Tahtalı Barajındaki pompa istasyonu devreye alınarak Görece Arıtma Tesislerine su aktarılmasına başlanmıştır.

Akabinde arıtılmış suyun kente dağıtımı amacıyla pompa istasyonları ve depolar kademeli olarak devreye alınmaktadır. Uygulanan su kesintisi nedeniyle boşalan dağıtım ve şebeke hatları, yeterli basınca ulaştığında kentlilerimizin su alabilmesi mümkün olacaktır. 

Kademeli olarak su verme işlemi gece saatlerine kadar sürecek olup; devreye alınan pompa istasyonlarının beslediği bölgelere göre ve kentlilerimizin oturdukları binaların kot durumuna göre tüm kentlilerimizin su alabilmesi saat 24:00 ‘ü bulabilecektir.

Haberin Devamı

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kesintiyle ilgili detayları şu şekilde duyurdu;

İzmir’in Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi’nde saat 14.00’de çıkan yangın nedeniyle kentin büyük bir bölümüne su sağlayan Tahtalı Barajı’ndan su aktarılamadı. 

TEDAŞ, Görece Arıtma Tesisi’ne de enerji sağlayan enerji nakil hatlarını daha fazla zarar görmemesi için kapattı. Tahtalı Barajı’ndan Görece’deki İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne içme suyu ileten ana pompa istasyonları yangının oluştuğu bölgede bulunduğundan ve tesisin enerji beslemesi bu hatlar üzerinden olduğundan, İZSU Genel Müdürlüğü su kesintisi yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;  yangının söndürülüp TEDAŞ tarafından enerji hatlarında bakım yapılıp elektrik verilinceye kadar, Tahtalı Barajı’ndan su alan Gaziemir, Buca, Karabağlar ilçeleri ile Konak ilçesinin bir kesimine su verilemeyeceği belirtildi. İZSU; TEDAŞ tarafından hatlara enerji verilmesinin ardından tesisi devreye alarak su kesintisinden etkilenen bölgelere su aktarmaya başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!