İzmir'de su tasarrufu oranı yüzde 8.5'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde su tasarrufu oranı yüzde 8.5e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 14:05

İzmir Büyükşehir Belediyesinin su tasarrufu çağrısına destek veren İzmirlilerin, kampanyanın üçüncü ayında su kullanımını yüzde 8.5 oranında azalttığı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün 27 Nisan 2007'de başlattığı “Su Tasarrufu Kampanyası”nın üçüncü ayında, geçen yıla oranla kente verilen su miktarında toplam 3 milyon 839 bin 435 metreküplük tasarruf sağlandığı belirtildi.

Kentte herhangi bir su kısıtlaması ya da kesintisi yapılmamasına rağmen, 1-27 Temmuz günlerinde yüzde 8.51 oranında azalma sağlandığı ifade edilen açıklamada, kampanyanın ilk ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5.15, ikinci aydaysa yüzde 7.55 oranında tasarruf yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şu görüşlerine yer verildi:

“Suyumuz artık her zamankinden daha kıymetli. Çalışmalarımız ve uyguladığımız tedbirlerin sonuçlarını vermeye başlaması, bizi çok mutlu ediyor. Özellikle vatandaşlarımızın hassasiyeti bu noktada çok önemli. Bunun için onlara müteşekkiriz. Bilinçli ve tasarruflu su kullanımının devam etmesi halinde bir yıl sonunda, İzmir'in yaklaşık 15 milyon 350 bin metreküp su kazancı olacak. Bu da Balçova Barajı rezervinin yaklaşık iki katı demek. Kampanyanın kente sağlayacağı bir yıllık mali kazancın ise 12 milyon 750 bin YTL olacağını öngörüyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!