İzmir'de organize suç örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde organize suç örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 19:39

İzmir'de 3 ay önce düzenlenen, cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları ve çeşitli eylemler gerçekleştirdikleri iddiasıyla 58 kişinin yakalandığı operasyon sırasında cezaevinde bulunan, hakkında yakalama kararı nedeniyle gösatlına alınarak adliyeye sevk edilen B.V, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 3 ay önce kamuoyuna “Çeteye Skorsky'li Operasyon” olarak yansıyan operasyonda, cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurdukları ve çeşitli eylemler gerçekleştirdikleri iddiasıyla elebaşı A.T.B'nin de arasında bulunduğu 58 kişinin yakalandığı soruşturma kapsamında aranan, operasyon sırasında cezaevinde bulunan ve tahliye olduktan sonra dün polis tarafından yakalanan B.V, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi. Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen B.V, tutuklandı.

Geçen temmuz ayında, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait Skorsky helikopterin de katıldığı “Anafor” kod adı verilen operasyonda, çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen A.T.B. ile aralarında emekli albay, emekli askeri savcı, emekli 2 uzman çavuş, Danıştayda hakimlik görevinden istifa etmiş avukat, iş adamları ve İzmir'de daha önce Asayiş Şube Müdür Vekilliği yapan emekli polis müdürü H.E'nin de bulunduğu 58 kişi yakalanmış, 21 tabanca, 11 pompalı tüfek, bunlara ait çok sayıda mühimmat ve çelik yelek ele geçirilmişti.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 8'i tutuklanmış, savcının serbest bırakılmaya itirazı üzerine 11 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!