İzmir'de klimasız taksi kalmayacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirde klimasız taksi kalmayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 11:20

Büyükşehir Belediyesi Yasası'na göre İzmir'de 5 yaşından büyük ve klimasız taksi kalmayacağı belirtildi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, ildeki 2 bin 823 taksiden 900'ünün yenilendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Yasası ile İçişleri Bakanlığı denetiminden çıkarak, büyükşehir belediyelerinin sorumluluğuna giren taksilere standart getiriliyor. İzmir'de nisan ayında başlayan, ağustos sonunda tamamlanması beklenen ‘Taksi ve Taksi Dolmuş Yönergesi’ne göre, klimasız, 5 yaşından büyük, hava yastığı bulunmayan, GPS'i (uydu aracığıyla yer belirlemeye yarayan cihaz) olmayan ve camları otomatik açılmayan taksi ve taksi dolmuş kalmayacak. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın görüşlerini alarak hazırladığı yönergede yer alan 5 yaşından büyük taksi şartını 7 ve 8 yaşa çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Anık, İzmir'de 185 taksi dolmuş, 2 bin 638 de taksi olduğunu hatırlatırken, “Bunlardan 900'ü yenilendi. Daha yönerge çıkmadan bu kadar taksinin yenilenmesi çok sevindirici. Yönerge çıktıktan sonra en az 1 yıl geçiş süresi var. İzmir'de taksi şoförlerinin çoğu 1 yıl sonra araçlarını yenilemiş olacak” dedi.

Anık, yönerge ile taksi şoförlerinin kılık- kıyafetine de standart getirileceğini anlatırken, “Yolcuya kötü davranan, yolcu seçen, yağmur ya da kısa mesafe gerekçesiyle yolcuyu almayan, taksimetre artsın diye gereksiz yere dolaşan taksi şoförlerine para cezası uygulanacak. Taksiler de şoförler de temiz olacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!