İzmir'de kadınlardan Prof. Çeker'e suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde kadınlardan Prof. Çekere suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 13:25

İZMİR’de bir grup kadın tecavüzü dekolte giyimle bağdaştıran açıklamalara nedeniyle Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan Çeker hakkında adliyeye suç duyurusunda bulundu.

İzmir Adalet Sarayı C. Blok önünde toplanan Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EPD) İzmir Kadın Meclisi üyesi kadınlar İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na Prof. Dr. Orhan Çeker hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde pankartlarla toplanan grup adına basın açıklamasını Kızbeş Aydın yaptı. Aydın, "Bilimsellikten uzak, ilkel, pespaye, suçu meşrulaştıran, faili gizleyen, mağduru, kurbanı yani kadını suçlayan sözlerinden dolayı Prof. Dr. Orhan Çeker’in yargılanıp, cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kadınların tek tek imzalayarak verdikleri şikayet dilekçesinde Prof.Dr. Çeker’in, "Kadın cinsine yönelik ayrımcılık, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, suçu ve suçluyu övme, suç işlemeye ve kanunlara uymamaya tahrik" suçlarından hakkında dava açılması ve yargılanması istendi.

Kadınlar, imzaladıkları suç duyurusu dilekçelerini tek tek müracaat savcısına teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!