İzmir'de gümrük kaçakçılığı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde gümrük kaçakçılığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 14:41

İzmir'in Alsancak semtindeki bir pasajda denetim yapan polis, Türkiye'ye yasa dışı yollardan getirildiği belirlenen çok sayıda tütün mamulü, içki, ilaç, gıda maddesi ve elektronik eşya ele geçirdi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, gümrük kaçakçılığı yapıldığı iddia edilen bir pasajdaki iş yerlerinde arama yaptı.

Pasajda bulunan 34 iş yerinde yapılan aramalarda, fatura ve belgesi olmayan, Türkiye'ye yasal olmayan yollardan getirildiği belirlenen 6 bin 854 puro, 481 paket pipo tütünü, 2 bin 270 paket sigara, 67 şişe içki, 2 bin 161 kutu vitamin ve ilaç, bin 800 kutu parfüm, deodorant, şampuan ve temizlik kremi, 226 paket gıda ürünü, 19 kilogram çay, 42 adet elektronik eşya, 45 paket cinsel ürün ele geçirildi.

Gümrüğe tabi malzemeleri belgesiz olarak sattıkları iddiasıyla 24 iş yeri sahibi gözaltına alındı.

Yetkililer, özellikle ele geçirilen ilaçların kullanım şekli ve doz oranının doktorlar tarafından belirlenerek önerilmemesi durumunda, fayda yerine zarar verebileceğine dikkati çektiler.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan 24 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla adliyeye sevk edilmeden serbest bırakıldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!