İzmir'de ceset aranıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmirde ceset aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 14:47

İzmir´de çıkar amaçlı bir suç örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında iki yıl önce şebeke üyelerince öldürülüp yakılarak toprağa gömüldükleri belirlenen Mehmet Özer ve Fevzi Aluç´un cesetlerinin çıkarılması için kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalar sırasında belirlenen yerde insan kemiklerine ulaşılırken, Özer ve Aluç´a ait olup olmadıklarının inceleme sonrası ortaya çıkacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalıma ve teknik takip doğrultusunda, üyelerinin çoğu cezaevinde bulunan ``Beşok'' adıyla bilinen grubun yerine silahlı bir örgütün faaliyet gösterdiğini belirledi. Suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesiyle bugün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.

 

Önceden belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarla, 20 kişi gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren polis, 2007 yılının Mart ayında suç örgütü üyelerince öldürülen Cenk Çelik ve Mustafa Dinç´in yanındaki Mehmet Özer ve Fevzi Aluç´un kayıp olduğunu saptadı. Bu kişilerin bulunması için yapılan çalışmalarda Özer ve Aluç´un suç örgütü üyelerince öldürülüp yakıldıktan sonra toprağa gömüldükleri belirlendi.

 

Haberin Devamı

Özer ve Aluç´un Bornova İlçesi Altındağ Semti 369 Sokaktaki Mezarlığın yakınında bulunan çiftlik evine gömüldüğü tespit edildi. Köpeklerle yapılan aramalarda güvercin kümesinin altında kazı yapılmasına karar verildi. Öğlen saatlerinde kazı çalışmalarına başlanırken, insan kemiklerine ulaşıldı. Kemiklerin, Özer ve Aluç´a ait olup olmadığının inceleme sonrası ortaya çıkacağı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!