İzmir'de balık avı sezonu törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde balık avı sezonu törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2014 09:41

İzmir'de balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Balık Hali'nde tören düzenlendi. Törende, lokma döktürüldü, kurban kesildi.

Haberin Devamı

Törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, haldeki balıkçıları ziyaret ederek sezonun ilk avlarını inceledi. İzmir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güldal, İzmir'in önemli bir balıkçılık kenti olduğunu belirterek, denize kıyısı bulunan 17 ilçede 2 bine yakın kişinin balıkçılık yaptığını söyledi.

Denizlerde balık stoklarının korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir konu olduğuna dikkati çeken Güldal, "Bakanlığımız bu konuda yayınladığı genelgelerle avlanacak balık boylarına sınırlama getirmişti. Biz sadece resmi kurum olarak değil, tüm balıkçılık sektörünün otokontrol sistemi içinde bu sınırlamalara dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde cepten yemiş ve zarar etmiş olacağız. Biz sadece ceza kesen değil, bu denetlemelerde eğitim çalışmaları yapan bir kurum olmayı hedefliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Güldal, sezonun ilk avının denizdeki fırtına dolayısıyla istenilen düzeyde gerçekleşmediğini kaydetti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da balıkçılara bol kazançlı bir sezon dileyerek, "Ülkemizde Akdeniz'in en büyük balık avlama filoları var bu filolarda binlerce insan ekmek yiyiyor. Türk balıkçılık sektörü ve balıkçı filolarımız çok gelişti. Mevcut filolara, Türk denizleri yetmiyor ve başka denizlere açılmak istiyorlar bunu için hükumetin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hayırlı, başarılı, verimli ve bol kazançlı bir sezon geçmesi dileğinde bulundu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!