İzmir ve Marmaris'te kaçak ve sahte içki operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzmir ve Marmariste kaçak ve sahte içki operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 11:11

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İzmir ile Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda yaklaşık 4 bin şişe ve bidonlara doldurulmuş yaklaşık 2 bin litre sahte ve kaçak içki ele geçirildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de imal edilen sahte içkilerin Marmaris ve turizm merkezlerinde satışa sürüldüğünün belirlenmesi üzerine 8 ay boyunca çalışma yaptı.

Çalışmadan sonra İzmir'deki bir imalathanede üretilen sahte içkilerin Marmaris'teki eğlence merkezleri ve otellerde piyasa sürüldüğü belirlendi. Polis
ekipleri, Marmaris'te kaçakçılıktan sabıkası bulunduğu belirlenen Ö.Ç'yi takibe
alındı. Zanlının içkileri İzmir'de imalathane kurarak sahte içki üretimi yaptığı iddia edilen E.K'den temin ettiğini tespit edildi. Bunun üzerine İzmir ve Marmaris'te eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda Ö.Ç. ve E.K. ile sahte ve kaçak içkileri piyasa sürdüğü iddia edilen K.Ö, B.Ö, C.A. ve M.R. gözaltına alındı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin İzmir'deki sahte içki imalathanesinde yaptığı aramada 3 bin 998 şişe sahte ve kaçak içki, bidonlara doldurulmuş bin 977 litre sahte içki, bin 225 litre alkol, 5 dolum ünitesi, 1 bandrol kesme ünitesi, 6 tank, 500 plastik şişe, bin 650 içki etiketi, bin cam şişe, çok sayıda içki şişe kapağı, çok sayıda bandrol fotokopisi, bir kaşe ve ticari faaliyetlerin yazıldığı ajanda ele geçirildi.

Zanlıların sorgularının sürdürüldüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!