İzmir MHP Milletvekili adayları kimlerdir? İzmir MHP adayları

Güncelleme Tarihi:

İzmir MHP Milletvekili adayları kimlerdir İzmir MHP adayları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 12:00

İzmir MHP Milletvekili adayları, seçimde kritik öneme sahip olan egeliler tarafından araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinin başında gelen İzmir, iki bölge olarak seçime katılacak. Bölgelerin toplamında 28 milletvekili ile mecliste yer alacak olan kentte, MHP milletvekili adayları araştırılmaya başlandı. İşte, tüm bölgeler dahil olmak üzere İzmir MHP Milletvekili adayları listesi

Haberin Devamı

MHP İzmir Milletvekili adayları, tüm Türkiye'nin merak ettiği konu olmaya devam ediyor. Toplam 600 milletvekilinden 36'sının çıkacağı İzmir'de, tüm partilerin olduğu gibi MHP'nin milletvekili adayları da sorgulanmaya başlandı. Peki, MHP İzmir Milletvekili Adayları arasında kimler yer alıyor? İşte, MHP İzmir adayları ve seçim hakkında bazı bilgiler

İZMİR 1. BÖLGE MHP ADAYLARI

1 HASAN KALYONCU -YÜKSEKÖĞRENİM-ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2 SALAHATTİN ŞAHİN -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
3 CİHAN ASLAN -YÜKSEKÖĞRENİM-TIP DOKTORU
4 BİLGEHAN AĞBABA -YÜKSEKÖĞRENİM-MADEN MÜHENDİSİ
5 SALİM ARDUÇLU -YÜKSEKÖĞRENİM-İŞADAMI
6 ALİ PEYNİRCİ -ORTAÖĞRENİM- EMEKLİ
7 AHMET COŞAR -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
8 SALİHA GÜLCE GÖKÇE -ORTAÖĞRENİM- ÖĞRENCİ
9 EROL EROĞLU -YÜKSEKÖĞRENİM-MÜTEAHHİT
10 GÜNAY KAMBAK -ORTAÖĞRENİM- MUHASEBECİ
11 FULYA GÜZELOCAK -YÜKSEKÖĞRENİM-YÖNETİCİ
12 GÖKHAN ÇELİK -ORTAÖĞRENİM- GAZETECİ
13 RECEP ALİ COŞKUN -ORTAÖĞRENİM- İDARECİ
14 SÜLEYMAN SARI -YÜKSEKÖĞRENİM-HALKLA İLİŞKİLER

Haberin Devamı

İZMİR 2. BÖLGE MHP ADAYLARI

1 TAMER OSMANAĞAOĞLU -YÜKSEKÖĞRENİM-İŞ ADAMI / SANAYİCİ
2 ABDULKADİR BEKTAŞ -YÜKSEKÖĞRENİM-BÜROKRAT
3 YALÇIN KOÇYİĞİT -YÜKSEKÖĞRENİM-TIP DOKTORU
4 RECEP AKAN -YÜKSEKÖĞRENİM-ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
5 EBUBEKİR SIDDIK KORKMAZ -YÜKSEKÖĞRENİM-ÖĞRETMEN
6 CEYHUN KINLI -YÜKSEKÖĞRENİM-ULAŞTIRMA
7 BARIŞ ATİLA -YÜKSEKÖĞRENİM-MEMUR
8 CUMHUR BULUT -YÜKSEKÖĞRENİM-NAKLİYECİ
9 TAŞKIN IŞIK -ORTAÖĞRENİM- TURİZMCİ
10 MUSTAFA ÇİNTAŞ -YÜKSEKÖĞRENİM-İŞADAMI
11 RECEP ONUR UZUN -YÜKSEKÖĞRENİM-ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
12 FATİH YAĞMUR -YÜKSEKÖĞRENİM-MİMAR
13 FATİH ARSLAN -YÜKSEKÖĞRENİM-İŞADAMI
14 YÜKSEL GÜVEN -ORTAÖĞRENİM- GAZETECİ

SEÇMEN OY KULLANMA İŞLEMİ NASIL OLACAK?

1- Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

2- Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak.

5- Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlanıp zarfa koyulması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak.

6- Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!