İzmir Kuzey Çevre Yolu bugün ulaşıma açıldı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Kuzey Çevre Yolu bugün ulaşıma açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 15:41

İZMİR Kuzey Çevre Yolu’nun Bornova- Örnekköy arasındaki 11 kilometrelik bölümü bugün sabah trafiğe açıldı. Otoyolun ilk günü araç yoğunluğu pek fazla olmazken, görevliler bütün günü otoyoldan yürüyerek geçmeye çalışanlarla ters yöne girenleri uyarmakla geçirdi.

Haberin Devamı

Temeli 1988 yılında atılan ödeneksizlik yüzünden ilk bölümü yeni tamamlanan İzmir Kuzey Çevre Yolu’nun, Bornova- Örnekköy arasındaki 11 kilometrelik bölümü bugün sabah 07.00’da trafiğe açıldı. İzmirliler’in büyük bölümü otoyolun açıldığından haberdar olmadıkları için araç yoğunluğu fazla olmadı.

Trafik polisleri ve otoyolda görevli ekipler, sabah yolun trafiğe açılmasından itibaren yoldan yaya olarak karşıya geçmeye çalışan vatandaşlarla ters yöne giren araçları uyarmakla uğraştı. Yolun Karşıyaka’nın üst kesiminde bulunan gecekondu mahallelerini ikiye böldüğünü belirten Karayolları yetkilisi şunları söyledi:

“Yol mahallelerin ortasında kaldığından dolayı vatandaşlar bu yolu kullanmaya alışmış. Şimdi de trafiğe açılan yoldan geçmeye çalışıyorlar. Yola girilmesini önlemek için yaptığımız telleri kesiyorlar. Bunu önlemek için jiletli tel uygulamayı düşünüyoruz. Jiletli teller sayesinde otoyola girişi biraz daha fazla engelleyeceğimizi umut ediyoruz. Şu an trafik polisleri ve ekiplerimiz sürekli olarak devriye halinde dolaşarak gördüklerini uyarıyor. Vatandaşların büyük kısmı dinlemiyor. Ancak yol daha çok kullanılmaya başlandığında bu sorunun ortadan kalkmasını umuyoruz. Yoksa E- 5'teki gibi ölümlü kazalar olacak.”

TANKERLER GEÇEMEYECEK

Bornova- Örnekköy arasındaki yolun Ankara ve İstanbul bağlantılarının önümüzdeki bir iki ay içerisinde tamamlanacağı, bunun dışında yolda eksik bir nokta kalmadığını belirten Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, toplam uzunluğu 2 bin 500 metreyi bulan 4 tünelin bulunması yüzünden patlayıcı ve yanıcı madde taşıyan tankerlerin dışında bütün araçların bu yolu rahatlıkla kullanabileceğini belirtti. Yetkililer, ilk gün olmasına rağmen yaklaşık 5 bin aracın yolu kullandığını, İzmirliler’in alışmasının ardında bu sayının günlük 40 bin araca kadar çıkacağını söyledi.

İKİ VİYADÜK, DÖRT TÜNEL

Toplam uzunluğu 140 kilometre olan İzmir- Aydın Otoyolu’nun Karşıyaka Bölümü’nü oluşturan otoyolda uzunluğu 2 bin 400 metre olan Bornova viyadüğü ile inşaatı henüz yapılmamış olan Çiğli viyadüğü bulunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye’nin en son teknolojiye sahip olan biri bin 860 diğeri de 360 metre uzunluğunda iki tüneli bulunuyor. Günün her saati kumanda merkezinden kontrol altında tutulacak olan tünellerde acil çıkış kapıları, radyo uyarı sistemi, tünel tüplerindeki hava sirkülasyonunu sağlamak amacıyla jet fanlar bulunuyor.

RESMİ AÇILIŞ 4 ŞUBAT GÜNÜ

Bugün sabah 07.00’de trafiğe açılan 11 kilometrelik Bornova- Örnekköy yolunun resmi açılışını 4 Şubat 2007 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Kuzey Çevre Yolu’nun son etabını oluşturan 8 kilometrelik Örnekköy- Çiğli- Sasalı bölümünün önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!