Botta yakalandı, kendini yerden yere attı

Güncelleme Tarihi:

Botta yakalandı, kendini yerden yere attı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:16

İZMİR’in Çeşme ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmeye çalışan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 44 Suriyeli mülteci, sahil güvenlik tarafından yakalandı. Karaya çıkartılarak Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülmek istenen mülteciler arasında otobüse binmemek için direnen bir kadın güçlükle ikna edilebildi.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği ile imzalanan ve 20 Mart’ta yürürlüğe giren Geri Kabul Anlaşması’na karşın sığınmacıların yurt dışına yasa dışı yollarla geçme çabaları devam ediyor. Devriye görevi yapan ’TCSG Güven’ sahil güvenlik gemisi, bu sabah, Çeşme açıklarında, lastik botla Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğunu farketti. Durdurulan bottaki 44 Suriyeli mülteci, salih güvevinlik gemisine alındı. Mülteciler, Çeşme İskelesi’ne getirilerek karaya çıkartıldı. Burada insani yardım yapılan mültecileri, işlemleri için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’na göndermek üzere otobüs çağırıldı.

OTOBÜSE BİNMEMEKTE DİRENDİ

Mülteciler arasındaki bir kadın, uzun süre otobüse binmemek için direndi. Askerlerin ikna etmeye çalıştığı kadın kendini yerden yere atarken, yanındaki 6 yaşındaki kız çocuğu gözyaşlarını boğuldu. Jandarmanın kimlik tespitlerinin ardından, gönderilecekleri İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nden serbest bırakılacaklarının söylemesi üzerine ikna olan Suriyeli kadın mültecinin otobüse binmesiyle, yaşanan kısa süreli sıkıntı giderildi.

DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!