İzmir’den 4 hakim Yargıtay’a atandı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’den 4 hakim Yargıtay’a atandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 16:10

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) yaklaşık 8 ay sonra kriz haline dönüşen Yargıtay’a atanan hakimlerin listesini önceki gün açıkladı.

İzmir’den 4 hakim ile Muğla’dan 1 hakim, Yargıtay’ın ilgili dairlerine atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, önceki gün açıkladığı kararla Yargıtay’ın 34 yeni üyesini belirledi. Yargıtay’a üye olarak atananların içinde en çok İzmirli hakimler yer aldı. İzmir 5'inci Asliye Hukuk Hakimi Mustafa Aysal, İzmir 11'inci Aile Mahkemesi Hakimi İrfan Okur, İzmir 9'uncu Asliye Hukuk Hakimi Birol Soner ve Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Akarca ile Ege’den Muğla Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa İsmet Yörük, Yargıtay’a üye olarak atandı.

Balkonda mangal yakarak komşusuna zarar veren bu nedenle tazminat ödemeye mahkum edilen dava dosyasıyla kamuoyu tarafından tanınan Hakim Mustafa Aysal’ın, Yargıtay 6'ıncı Hukuk Dairesi’nde, baz istasyonlarına karşı halkın açtıkları davada halkı haklı gören kararlar veren Hakim Birol Soner’in Yargıtay 21'inci Hukuk Dairesi’nde, İzmir’de polisin dur ihtarına uymadığı için vurularak ölen Baran Tursun davasına bakan mahkemenin başkanı Mehmet Akarca'nın Yargıtay'da, Hakim İrfan Okur’un Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi’nde görev yapacağı öğrenildi.

Ayrıca İzmir’de yürütülen hakimlerin ve avukatların karıştığı rüşvete karıştığı iddiasıyla gerçekleştirilen Yengeç Operasyonu’nu başlatan Adalet Başmüfettişi Halit Baysoy da Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında yerini aldı. İzmirli hakimlerin çoğunlukta Yargıtay’a seçilmiş olmasını hukuksal anlamda bir başarı olarak gören hukukçular, çalışkan ve hukuka uygun kararlar veren hakimleri adliyeden kaybetmenin çok büyük üzüntü yarattığını ancak onların gitmesinin gerekliliğini de bildiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!