İzmir’de caz esintisi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de caz esintisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

AVRUPA caz müziğinin ustaları İzmir'de buluşuyor. Bu yıl 7'inci kez düzenlenen Avrupa Caz Festivali, 29 Şubat ile 8 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. İlk kez 1994'te Avrupa Caz Günleri adıyla başlayan etkinlik, bu yıldan itibaren bir uluslararası festivale dönüşüyor.

7. Avrupa Caz Festivali'nin açılış konserini, Kerem Görsev, Volkan Hürsever, Can Kozlu, Larry O'Neill'dan oluşan topluluk verecek. Konuk sanatçı saksofoncu İlhan Erşahin. Konser, 29 Şubat'ta Efes Convention Center'da.

Renkli konserler

Festival, 4 Mart'ta Andy Manndorff Caz Grubu'nun Sabancı Kültür Sarayı'ndaki konseriyle devam ediyor. Manndorff, eleştirmenler tarafından 'caza yeni ufuklar açan sanatçı' olarak nitelendiriliyor.

Sabancı Kültür Sarayı, 5 Mart'ta Bozan Z Quartet'i konuk ediyor. Bojan Zulfikarpasic, caz ile Doğu Avrupa melodilerini harmanladığı Koreni (Kökler) adlı projesiyle dikkat çekmişti.

İtalyan Saksofon Dörtlüsü Ialsax Quartet, cazın simgesi sayılan bu enstrümanın ustalarından oluşuyor. Dörtlü, 6 Mart'taki konserinde klasik, caz ve diğer müzik türlerinin birarada kullanıldığı hoş bir müzikal proje sunacak.

Jugend Jazz Orkestrası, 7 Mart'taki konserinde cazın hem geleneksel, hem de çağdaş repertuarından örnekler sunacak.

Aşk Makinası festivalde

Festivalin kapanış konserini 8 Mart'ta George Gruntz Concert Jazz Band verecek. Bu konserin özel konuğu, vurmalı çalgılar ustası Burhan Öçal. Gruntz ve Aşk Makinası adıyla tanınan orkestrasının Öçal ile birlikte sahne alacağı bu konser cazseverler için ilginç bir deneyim olacak.

Festival kapsamında bir de panel var. Yavuz Baydar'ın sunacağı Millennium'da Caz başlıklı panele İlhan Erşahin,Kerem Görsev ve Kürşat Başar katılıyor. Panel, 1 Mart saat 18.00'de Efes Convention Center'da.

Bilet satışları

Biletler İzmir Devlet Opera ve Balesi, D&R Asancak, Alsancak Vakkorama, Bornova Devlet Tiyatrosu ve Karşıyaka Pan Kitabevi'nde satılıyor. Festival, Alman Kültür Merkezi, İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Avusturya Başkonsolosluğu, İsviçre Büyükelçiliği Yaşar Holding, Roche-Prohelvatia'nın katkılarıyla İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!