İzmir bombalı faciadan döndü

Güncelleme Tarihi:

İzmir bombalı faciadan döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de kitlesel katliam planlayan teröristler, biri otogara, diğeri ilköğretim okulunun yanındaki çöp bidonuna tahrip gücü yüksek 2 bomba koydu. Zaman ayarlı bombalar, şans eseri patlamadan bulundu ve İzmir büyük faciadan döndü.

Asker sevkiyatı nedeniyle yolcu trafiğinin yoğun olduğu İzmir Santral Garajı'nda katliam yapmayı planlayan teröristler, önceki gece spor çanta içinde elbiseler arasında gizledikleri bombayı, Santral Garaj'a getirerek 11 numaralı peronun önüne koydu. Otobüsler yanaştıkça 11 numaralı peron ile 12 numaralı peron arasında yeri değiştirilen çantayı, saat 01.00'de son otobüsün de kalkmasıyla devriye gezen polisler fark etti. Çantada patlayıcı olabileceğinden şüphelenen polisler, bomba imha uzmanlarına haber verdi.

Uzmanların kablolarını keserek etkisiz hale getirdiği bir kiloluk boya kutusu üzerine saat monte edilmiş bombanın, 1 kilo toz TNT'den yapıldığı, tahrip gücünü artırmak için etrafına demir ve civata parçalarının bantla sarıldığı saptandı. Bombanın patlaması halinde dağıtım nedeniyle çok sayıda asker yolcunun bulunduğu garajda, büyük katliamın yaşanmasına neden olacağı belirtildi.

İKİNCİ BOMBA OKULA

Santral Garaj'a konulan bombanın etkisiz hale getirilmesinden sonra, dün de Konak'taki Basın Sitesi'nde 800 öğrencisi bulunan Agah Efendi İlköğretim Okulu'nun yanındaki çöp bidonunda aynı tür bomba bulundu.

İlköğretim Okulu binasının bahçe duvarı yanında çöp bidonlarından, dün sabah hurda toplayan Ünsal Samur, bidonun içinde üzerine saat yapıştırılmış, bir kilogramlık boya kutusu buldu. Kablolarla kutuya bağlı saati kopartıp alan Ünsal Samur, bombayı Esendere semtindeki hurdacıya götürdü. Durumdan şüphelenen hurdacı, saati ve boya kutusunu hemen Basın Sitesi Karakolu'na getirdi. Bomba karakola gelen uzmanlarca kontrol edildi ve etkisiz hale getirildi. Santral Garaj'da gece bulunan bomba gibi toz TNT ve demir parçalarıyla yapıldığı tesbit edilen bombanın patlaması halinde, öğrenci ve çevredekilerin büyük zarar göreceği belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!