İzmir Baro Başkanı Erdemir: Terörün başı ABD'dir

Güncelleme Tarihi:

İzmir Baro Başkanı Erdemir: Terörün başı ABDdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 13:51

İZMİR Baro Başkanı Avukat Nevzat Erdemir son günlerde Türkiye'de yaşanan terör olaylarının başının ABD ve AB olduğunu iddia etti. Erdemir, Balıkesir Baro Başkanı Avukat Muzaffer Mavuk, Manisa Baro Başkanı Avukat Remzi Demirkol ve Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adına Avukat Abdülkadir Özdemir'in de imzası bulunan basın açıklamasını, İzmir Adliyesi Baro biriminde yaptı.

Haberin Devamı

Terörün kaynağı, Washington, Brüksel, Londra ve Kuzey Irak olduğunu ABD ve AB'nin Türkiye'ye karşı savaş açtığını söyleyen Baro Başkanı Avukat Nevzat Erdemir, “AB ve ABD'nin besleyip silahlı eğitim verdikleri taşeron örgütleri PKK vasıtasıyla Türkiye'ye adı konulmamış savaş ilan etmişlerdir. Siyasal iktidar; bu savaşta karşı cephe içinde yer almakta Ankara'nın Türkiye'nin çıkarlarını savunma yerine Washington ve Brüksel'den gelen talimatlar doğrultusunda hareket etmektedir. Büyük Ortadoğu projesi yürüyor. Türkiye'de terör, ABD ve AB desteğiyle azdı. Türkiye adı konulmamış ve ilan edilmemiş bir savaş ile karşı karşıyadır. Sivil, asker yüzlerce vatan evladımız yine bu güçlerin eğitip Türkiye'ye saldıkları PKK'lı miltanların, teröristlerin hain saldırılarıyla şehit ediliyor. Düşman pusuda, her gün saldırıyor. Akan her damla kanının, yiten her vatan evladının sorumlusu, ABD ve AB'dir” dedi.

Haberin Devamı

Artık bu teröre dur demenin zamanın geldiğini belirten Avukat Nevzat Erdemir, “ABD'nin ağır sihlalarla donattığı öncül işgal kolu olarak Türkiye'ye soktuğu PKK'nın son zamanlarda düzenlediği saldırılar yoğunluk kazandı. Yüzlerce saldırı, bombalama, yol kesme, adam kaçırma olayları yaşandı. PKK terörüne kurban giden insanlarımızın sayısı son bir yılda 2002'ye göre neredeyse 30 kat arttı. Tüm bunlara karşın AKP iktidarı iç güvenliği TSK'nın görev alanından çıkarmak istiyor. Terörün katlettiği Türk vatandaşlarının sayısı her gün artıyor. PKK terörü, ABD ve İngiltere, Irak'ı işgal edince azgınlaştı. PKK'lılar Kuzey Irak'ta Kandil Dağı'nda besleniyor ve barınıyor. PKK'nın terör saldırılarıınn siyasi hamiliğininin AB tarafından yapıldığı çok açık. ABD, AB ve AKP ittifakı yıkılacak. Zafer er ya geç, bağımsız Türkiye'yi savunanların olacaktır. Artık evlatlarımızın kanı akmasın. Bunu engellememiz lazım” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!