İzinsiz gösteriye 6 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz gösteriye 6 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2008 17:48

Diyarbakır'daki izinsiz gösterilerde, gözaltına alınan 5'i ilköğretim okulu öğrencisi 6 çocuk, “Terör örgütüne üye olmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'da 20 Ekimde gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde polise taşlı saldırıda bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan 5'i ilköğretim okulu öğrencisi 6 çocuk, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Suçlular Bürosu ekiplerince adliyeye çıkarıldı.

İlköğretim öğrencisi Ş.B'nin (13)ifadesinde, olayların çıktığı gün aynı okulda okuyan kardeşini almak için dışarı çıktığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Zanlılardan E.B'nin (13) okul çıkışında yanlışlıkla girdiği gruba polisin biber gazıyla müdahale ettiğini, gazdan etkilenmemek için kaçarken de gözaltına alındığını öne sürdüğü belirtildi.

Diğer zanlılar V.D (13), Ö.S (14), M.A (14) ve Ş.A'nın (14) da ifadelerinde gösterilere katılmadıklarını ve suçsuz olduklarını iddia ettikleri ifade edildi.

Tutuklama istemiyle 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilen zanlılar, “Terör örgütüne üye olmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla tutuklandı.

Aynı olaylarda gözaltına alınan 17'si çocuk 51 kişinin sorgusunun ise devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!