İzinsiz gösteride polis arada kaldı

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz gösteride polis arada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2006 02:17

Ordu’da izinsiz basın açıklaması yapmak isteyen TKP’liler, polise, taş ve sopalarla karşı koydu. Bir grup ülkücü olaya müdahale edince olaylar büyüdü, 2 polis yaralandı.

ORDU’da önceki gün izinsiz bildiri dağıtan 3 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla 100 kişilik bir grup, dün Sırrıpaşa Caddesi’nde basın bildirisi okumak istedi. Polis, izinsiz protestoya izin vermeyip ’dağılın’ uyarısı yaptı. Grup uyarıyı dinlemeyince polis müdahale etti. Göstericiler, polise taş ve sopalarla saldırdı. Bu sırada "bozkurt" işareti yapan 50 kişilik bir başka grup, TKP’lilere saldırdı. Arada kalan polislerden ikisi taş ve sopalarla yaralandı. Olaylar üzerine polis panzerleri ile takviye polis sevkedildi. TKP’liler parti binasına sığındı. Polis, yapılacak saldırıya karşı bina önünde önlem aldı. Kalabalık artınca TKP’liler 5 saat binadan çıkamadı.

Taşlı saldırı

Uzun bekleyiş sırasında TKP’lilere tepki gösteren grup, zaman zaman taşlı saldırıda bulundu. Gerginliğin daha da tırmanması üzerine, polis panzerle su sıkarak dışarıdaki kalabalığı dağıttı. Daha sonra binadaki TKP’liler 2 otobüsle olay yerinden uzaklaştırıldı. Ara sokaklara dağılan gruptan atılan taşlardan otobüslerin camları kırıldı. TKP’lileri önce limandaki Deniz Şube Müdürlüğü’nde bekleten polis, yol güvenliğinin sağlanmasından sonra Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!