İzinsiz dinleyeni tedavi etmeli

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz dinleyeni tedavi etmeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2011’de izinsiz dinleme yapanları ağır yaptırımların beklediğini belirterek, “Artık yasa çıkıyor. İzinsiz dinleyen yanacak. Cezalar para cezasına çevrilmeyecek, ertelenmeyecek. İzinsiz dinleme yapan her kimse tedaviye ihtiyacı var” dedi.

Yıldırım, 2010’da sık sık gündeme gelen izinsiz dinlemeyi ve diğer yeni yıl hedeflerini şöyle anlattı:

Dinleme cenneti olurduk

Önce şunu yaptık. Telefon dinlemelerine kural getirdik. Dedik ki, ‘Telefon dinlemekle yetkili olanlar kim’, devletin güvenlik birimleri. Hâkim kararı olmadan dinleme yapamazsınız. Mükerrer dinleme yapamazsınız. Asıl olan dinleme değil konuşma özgürlüğü. Konunun her gündeme gelişinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na (TİB) yükleniyorlar. TİB, dinleme yapan bir kuruluş değil, dinlemeler yasalara uygun mu değil mi, bunu kontrol ediyor, izin veriyor. Şayet TİB kurulmamış ve çalıştırılmamış olsaydı, yasa dışı dinlemelere müeyyide getirilmeseydi, Türkiye dinleme cenneti olurdu. Şimdi Adalet Bakanlığı’mızla birlikte müeyyideleri artırmak için çalışıyoruz. Buradan söylüyorum, izinsiz dinleme yapan her kimse tedaviye ihtiyacı var.

İstanbul’u  üçleyeceğiz

İstanbul’daki mevcut köprüler kapasitelerinin iki kat üzerinde çalışıyor. Transit trafiğin İstanbul dışına alınması aciliyet arz etmeye başladı. Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Köprü bu yükü alacak. Doğayı tahrip etmeden, İstanbul’un tarihi kültürel dokusunu gözeterek bu projeyi gerçekleştirmeye kararlıyız. 8 yıl önce 8 milyon olan araç sayısı bugün 15 milyona çıktı. Marmaray da lazım, lastik tekerlekli araçlar için tüp geçit de lazım, 3. Köprü de, 3. havaalanı da lazım. 2011 yılında 3. Köprü’nün yapımına başlıyoruz.

Duble demiryolları

Demiryollarında duble demiryolları dönemini başlattık. Ankara-Konya baharda yolcu taşıyacak. 2023’e kadar, Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya yurdu yüksek hızlı demiryoluyla örmeye kararlıyız. Hangi siyasi iktidar olursa olsun bundan sonra ‘Ben demiryolu yapmayacağım arkadaş’ diyemez. Kritik eşiği aştık.

Vatandaş artık kül yutmuyor

Her şey şeffaf. Yönetim zorlaştı. Vatandaş kül yutmaz hale geldi. Konuşurken, paylaşırken, acaba yanlış bilgi mi veriyorum diye kendime soruyorum. Ben daha kürsüdeyken vatandaşlardan biri arama motorundan girip verdiğim bilgiyi sorguluyor. Sonra, ‘Bakan Bey, hani sen az önce demiştin ya, o öyle değil, böyle’ diyor. Nerden öğrendin, internetten. Biz, her vatandaşa bilgiye eşit erişim imkanı sağladık.

Cevapsız çağrım olmaz

Siyasetçi ulaşılır olmalı. Kimsenin derdini küçümseme lüksümüz yok. Kardan dolayı uçak mı kalkmıyor, tutmuş Moskova’dan vatandaş beni arıyor. Tanıdığım değil, vatandaş. Bir kablo arızası olmuş, köyde internet kesilmiş. Hadi, muhtar o kendine özgü şivesiyle bir an önce arızanın giderilmesini istiyor. Türkiye konuşur, derdini anlatır hale geldi. Bu demokrasimiz, vatandaşın yönetime katılımı ve sorgulaması için önemli.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!