İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek kimdir?

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:18

Oğuz Şimşek, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Adaylığın kamuoyuyla paylaşılması ardından Oğuz Şimşek’in hayatına ilişkin bilgiler merak konusu oldu. Peki, İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Oğuz Şimşek kimdir?

Haberin Devamı

Oğuz Şimşek , 1973 yılında Almanya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini Çumra’da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimi süresince okul ve klüp takımlarında amatör sporlarla ilgilendi.

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek lisans programına başladı. 1999-2000 yılları arasında 16 ay süre ile Doğu Anadolu Bölgesinde Yedek Subay olarak askerlik hizmetini tamamladı.

22 yıllık meslek kariyerinin 14 yılını kapsayacak şekilde yurtdışına çıktı. Kazakistan’da, Kazakistan Meclis Binası da dahil olmak üzere ulusal ve uluslararası şirketler bünyesinde , bir çok prestijli projelerde Proje Müdürü ve Genel Müdür olarak görev aldı. Kazakistan’da bulunduğu süre içerisinde bir çok STK larda kuruculuk da dahil olmak üzere farklı görevler üstlendi.

Ayrıca Türk Dünyası ülkelerini siyasi , dil ve kültürel anlamda birbirlerine yakınlaştırmak amacıyla , Kazakistan’ın hükümet partisi olan Nur Otan Partisi yetkililerinin de desteğiyle, “Yeni Türkistan Derneği’nin” kuruluşunda yer aldı.

Şu anda kendisine ait Mimarlık ve İnşaat Taahhüt işleri alanında faaliyet gösteren bir firmada çalışmalarına devem etmektedir.
Orhun ve Alper isminde 2 erkek çocuğu sahibidir. Anadili dışında bildiği diller ; İngilizce, Rusça ve Kazakçadır.

 

BAKMADAN GEÇME!