İyi, kötü... Sandalye!

Güncelleme Tarihi:

İyi, kötü... Sandalye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2012 00:00

Cumhuriyetçilerin son kurultay gününe bir Hollywood efsanesi damga vurdu. “İyi, Kötü, Çirkin” ve “Kirli Harry” gibi filmleriyle tanınan Clint Eastwood adeta stand-up şov yaptı. Yanındaki boş sandalyede Obama oturuyormuş gibi davranırken Başkan’ı alaycı bir dille eleştirdi.

Haberin Devamı

CUMHURİYETÇİ Parti’nin, 6 Kasım seçimlerindeki başkan adayını resmileştirmek için Florida’nın Tampa kentinde topladığı üç günlük kurultay önceki gece sona erdirdi. Resmen başkan adayı ilan edilen Mitt Romney’nin konuştuğu son gecenin en heyecanlı bölümlerinden biri, Hollywood efsanesi Clint Eastwood’un yaptığı sürpriz şovdu. Cumhuriyetçiler, sürpriz konuğun kim olduğunu son ana kadar açıklamamışlardı..

Eastwood, şubat ayındaki Amerikan futbol ligi final karşılaşmasının devre arasında yayınlanan, Detroit’teki otomobil fabrikalarıyla ilgili Başkan Barack Obama’nın tezini (“Devlet destek vermeli, batmaktan kurtarılmalılar”) savunan bir reklam seslendirmiş, kasımda da Obama’yı destekleyebileceği yorumları yapılmıştı. Cumhuriyetçi kurultayında “İyi, Kötü, Çirkin” filminin müziği eşliğinde sahneye çıkan “Kirli Harry” bu söylentileri yalanlamış oldu.

Haberin Devamı

Yanına boş bir sandalye alıp Obama’yla konuşur gibi yaparak 10 dakika boyunca stand-up’a benzer bir performans sergileyen Eastwood, Başkan’ın kendisiyle küfürlü konuştuğunu ima ettiği kısımlarda salondan büyük alkış aldı. Eastwood Obama’nın tutmadığı sözleri vurguladı. Şovun sonunda da, salondakilerle hep bir ağızdan ünlü Kirli Harry repliğini söyledi: “Hadi durma, devam et. Benim de günüm şenlensin!”

Sosyal medyada günün konusu

Eastwood’un sandalye şovu, Cumhuriyetçilerin kurultayını sosyal medyada günün konusu yaptı. Demokratlar, Eastwood’un tavrına tepki gösterdi. Birçok ünlüden yorum geldi. “General Hospital” dizisinin ünlü aktrisi Nancy Lee Grahn, “20 yıl önce Clint Eastwood’un ‘günümü şenlendirmesini’ isterdim. Ama şimdi uyku haplarını almasını ve tıbbi bakıma muhtaç olmadığı için şükretmesini istiyorum” dedi. MSNBC’de yayınlanan “The Last Word” programının sunucusu Lawrence O’Donnell ise “Ve bugünden itibaren Mitt Romney, Clint Eastwood’dan daha iyi bir aktör oldu” ifadesini kullandı.

EASTWOOD'UN 'HAYALİ SOHBETİ'NDEN KARELER

Başkan Obama: Bu koltuk dolu

ABD Başkanı Obama, Eastwood’u cevapsız bırakmadı. Obama, Twitter hesabında “Başkan” koltuğunda sırtı dönük oturduğu bir fotoğrafını yayınlayarak Bu koltuk dolu” diye not düştü. Obama, Mitt Romney’nin konuşmasının ardından kampanyasını takip edenlere gönderdiği epostada şöyle yazdı: “Bu, onların gecesiydi. Biz yarına odaklanmalıyız. Bağış toplama hedefimiz, kazanmamız için gerekli son kampanyalardan biri. Hemen şimdi 5 dolar bağışlar mısın? Barack.”

Haberin Devamı

Romney tekrar öne geçti

MITT Romney’nin özellikle İran ve İsrail politikaları konusunda Obama’ya yüklendiği, ama ekonomi ağırlıklı olan konuşması, eşi Ann Romney’nin kürsü performansı kadar beğenilmedi. Ekimde yapılacak TV münazaraları nedeniyle Romney fazla detaya girmedi, işadamı kimliğini öne çıkaracağının sinyallerini verdi: ABD büyük bir şirket. Başkan da onun CEO’su. O yüzden en iyi aday, CEO’luk deneyimi olan Romney.
Kurultay öncesi Obama’nın dört puan gerisinde olan Romney, kurultay sonrası yapılan ilk ankete göre yüzde 44-42 Obama’nın önünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!